Medclair - USA patent för mobil destruktor beviljat.

Medclair AB har beviljats patent för sin sin mobila destruktor, MDU, i USA. Sedan tidigare är MDU patenterad i ett stort antal Europeiska länder. Patentet är viktigt då det skyddar en av Medclairs viktigaste produkter.

Lustgas är en effektiv smärtlindring som används globalt inom vården. Fördelarna med lustgas är många, bland annat  snabb smärtlindring och kort återhämtningstid. Gasen är dock en potent växthusgas och en arbetsmiljöfara. Medclair erbjuder lösningar på båda problemen, något som sedan flera år nyttjas av bolagets kunder.

Medclair MDU - en mobil lustgasdestruktor.
När en patient behandlas med lustgas kan den utandade gasen samlas in och föras till Medclairs MDU. Gasen bryts ner till syre och kväve, de två gaser som är huvudbeståndsdelarna i vanlig rumsluft. Detta medför att sjukhus med Medclairs MDU säkerställer en god arbetsmiljö samt eliminerar utsläpp av växthusgas. Medclairs teknik för mobil lustgasdestruktion är unik och har flera fördelar, bland annat låg energiförbrukning, enkelt handhavande samtidigt som produkten är tyst och inte nämnvärt påverkar vare sig temperaturen i rummet där den används.

Beviljat patent i USA
Medclair har sedan tidigare ett  patent beviljat kring tekniken som används i MDU i Europa. Detta patent är nu även beviljat i USA som för Medclair är en mycket viktig framtidsmarknad. Under 2022 har ett ökat intresse från USA noterats såväl från sjukhus som potentiella partners. Lustgas används brett i landet och en uppgång har noterats av användningen vid förlossning*.

Att vi nu fått vårt MDU patent beviljat i USA är stort. Vi har sedan en längre tid fört samtal med potentiella partners och direkt med sjukhus och noterar under senaste halvåret en klar ökning i intresset. Detta märktes inte minst under de sjukhusbesök vi genomförde under september i år.
Med ett patent stärker vi vår förhandlingsposition med framtida partners samtidigt som slutkunder får en enklare inköpsprocess då vi de facto är de enda som kan tillhandahålla mobila destruktorer.
Patentets värde ska inte underskattas - med en så stor marknad kan detta vara ett av de viktigaste genombrotten för Medclair som bolag.

Jonas Lundh, VD Medclair AB

 

*https://people.com/health/laughing-gas-during-labor-is-gaining-popularity-among-women-in-the-united-states/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3594866/

Denna information är sådan information som Medclair Invest AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 november 2022 kl 08:00.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: [email protected]

Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag inom Medclair Invest-koncernen. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården.

Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com


Om Medclair Invest

Prenumerera

Få löpande information från Medclair Invest via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Mikael König IR-kontakt [email protected] +46 70 486 17 98