Medclair AB levererar testanläggning för lustgasdestruktion till Stockholm vatten och avfall.

Medclair AB har fått i uppdrag att till Stockholm vatten och avfall (SVOA) leverera en testutrustning för destruktion av lustgas. Anläggningen bygger på teknologi utvecklad av Medclair och är ett första steg för att erbjuda avloppsreningsverk en kostnads och energieffektiv destruktion av den lustgas som uppkommer vid rening av avloppsvatten.

Vid rening av avloppsvatten kan lustgas bildas. Då gasen har stor miljöpåverkan är det gynnsamt att genom en energieffektiv process destruera lustgasen. Testanläggningen bygger på Medclairs etablerade teknologi vilket innebär en destruktionsgrad överstigande 99% samt en restprodukt som är miljövänlig och oskadlig.

Syftet med testanläggningen är att ge kunden verifierad data på bland annat destruktionsgrad av lustgasen men även uppgifter kring energiförbrukning. Ordern innebär inte att SVOA förbinder sig till köp av en större anläggning. Medclair har sedan en tid drivit utvecklingsprojekt med syfte att bredda tillämpningen av bolagets destruktionsteknologi.

"Beställningen av en testanläggning är av strategisk vikt för Medclair. Testanläggningen medför en stor ökning av den potentiella kundbasen och självklart är det glädjande att en stor aktör som Stockholm vatten och avfall ger oss förtroendet. Vi har stor tillförsikt att vår teknik kommer leverera en produkt som kunderna inom vattenrening efterfrågar", säger Mikael König, koncernchef.

Denna information är sådan information som Medclair Invest AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 maj 2021 kl 08.30.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael König, Medclair Invest AB (publ), Tfn: 070-486 17 98, e-post: [email protected]

Medclair är världsledande inom säker lustgashantering. Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.se


Om Medclair Invest

Prenumerera

Få löpande information från Medclair Invest via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn MCLR ISIN-kod SE0009190572

IR-Kontakt

Mikael König IR-kontakt [email protected] +46 70 486 17 98