Slitevind AB (publ) når 0,5 TWh produktionskapacitet i Koncernen

Slitevind AB ("Slitevind" eller "Koncernen") ökar ägandet i projekt Stugyl på gotländska Näsudden genom förvärv av ytterligare ca 8 GWh produktion i prisområde 3 Stockholm.

Slitevind har ingått avtal om förvärv av totalt 10% andel i vindkraftparken Stugyl med driftbolaget Stugyl AB på Gotland, motsvarande ca 8 GWh normalårsproduktion. Köpeskillingen uppgår till ca 25 MSEK och finansieras med eget kapital och banklån. Projekt Stugyl omfattar 9 st Vestas V90 från 2012 med en normalårsproduktion om ca 80 GWh. Slitevindkoncernen äger sedan tidigare ca 43% i Stugyl och blir efter förvärvet majoritetsägare i projektet varmed driftbolaget Stugyl AB kommer konsolideras i Slitevinds koncernredovisning. Koncernens normalårsproduktion uppgår efter transaktionen till drygt 520 GWh där minoritetens andel utgör knappt 90 GWh. Tillträde är avtalat till första oktober 2022 och investeringen förväntas bidra positivt till Koncernens resultat från och med fjärde kvartalet.

Investeringen är i linje med Slitevinds strategi att aktivt delta i konsolideringen av marknadssegmentet med mindre och medelstora parker och öka ägandet i områden där vi redan är representerade. Slitevindkoncernen har sedan 2015 ökat den årliga produktionskapaciteten från 75 GWh till dagens ca 520 GWh.

Koncernens beräknade produktionskapacitet för rullande 12 månader uppgår efter tillträdet första oktober till 520 GWh, minoritetens andel utgör knappt 90 GWh. Tillkommande produktion från intressebolag uppgår till ca 14 GWh.

VD Jonas Dahlström kommenterar:

"Att passera 0,5 TWh i produktionskapacitet i Koncernen är en milstolpe för oss. Vi är mycket nöjda med att kunna öka vårt ägande på Näsudden som är vårt viktigaste produktionsområde med ett av Sveriges bästa vindlägen."

Visby den 27 juni 2022
Slitevind AB  

 

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jonas Dahlström, VD Slitevind AB, 070-228 44 04

Slitevind AB aktie är noterad på Nasdaq First North Stockholm under kortnamnet SLITE.  Certified Adviser är Aqurat Fondkommission AB (mail [email protected], telefon 08-684 05 800).

Denna information är sådan information som Slitevind AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 27 juni 2022 kl. 08.45 CEST


Om Slitevind

Slitevind äger och driver vindkraftsanläggningar i Sverige och en anläggning i Finland. Fokus för verksamheten ligger på att successivt utveckla och utöka produktionskapaciteten genom nyinvesteringar och förbättringsarbeten på existerande anläggningar.

Webbplats
slitevind.se

Prenumerera

Få löpande information från Slitevind via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006964847