Slitevind AB (publ) förvärvar vindkraftpark

Slitevind AB ("Slitevind" eller "Bolaget") förvärvar Svartvallsbergets vindkraftpark i Ljusdal.

Slitevind har ingått avtal avseende förvärv av en driftsatt vindkraftpark vid Svartvallsberget utanför Järvsö i Ljusdals kommun. Parken består av 10 st Gamesa G97 vindkraftverk med 2 MW effekt som uppfördes 2014 och som producerar ca 48 GWh under ett normalår. Slitevind har förvaltat parken för tidigare ägares räkning och har god kännedom om projektet. Säljare är SEB genom dotterbolaget IFA DBB AB. Maskinerna omfattas av ett långsiktigt fullserviceavtal med Siemens Gamesa Renewable Energy. Investeringen uppgår till knappt 87 MSEK och finansieras med bryggfinansiering från Tamt AB. Bryggfinansieringen skall ersättas med långfristig bankfinansiering som beräknas uppgå till ca 70% av investeringen. I och med investeringen, som beräknas tillträdas de närmaste dagarna, ökar Slitevind sin beräknade normalårsproduktion till ca 430 GWh.

Rådgivare

Synch Advokat AB har agerat rådgivare åt Slitevind med anledning av transaktionen.

VD Jonas Dahlström kommenterar:

"I linje med vår expansionsstrategi förvärvar Slitevind nu ytterligare en driftsatt vindkraftpark med bevisat god produktionskapacitet. Investeringen sker till en multipel om cirka 1,80 SEK/kWh vilket ger förutsättningar för långsiktig lönsamhet. Vi ser fram emot att samarbeta med Siemens Gamesa i driftoptimeringen av vindkraftverken"


Visby den 16 november 2021
Slitevind AB

För ytterligare information, vänligen kontakta
Jonas Dahlström, VD Slitevind AB, 070-228 44 04

Slitevind AB's aktie är noterad på Nasdaq First North Growth Market Stockholm under kortnamnet SLITE. Certified Adviser är Aqurat Fondkommission AB (mail [email protected], telefon 08-684 05 800).

Denna information är sådan information som Slitevind AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 16 november 2021 kl. 08.30 CET.


Om Slitevind

Slitevind äger och driver vindkraftsanläggningar i Sverige och en anläggning i Finland. Fokus för verksamheten ligger på att successivt utveckla och utöka produktionskapaciteten genom nyinvesteringar och förbättringsarbeten på existerande anläggningar.

Webbplats
slitevind.se

Prenumerera

Få löpande information från Slitevind via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0006964847