Skogsfond Baltikum AB (publ) offentliggör prospekt i samband med nyemission inför notering på NGM Nordic AIF

Detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA, Kanada, Australien, Hongkong, Japan, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydkorea eller Sydafrika.

Skogsfond Baltikum AB (publ) har offentliggjort emissionsprospekt i samband med en förestående nyemissionen utan företräde av A-aktier. Prospektet har godkänts och registrerats hos Finansinspektionen och finns att tillgå på Skogsfond Baltikums hemsida www.skogsfondbaltikum.se.

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en nybildad svensk alternativ investeringsfond (AIF) med fokus på investeringar i skogs- och marktillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen. Bolagets målsättning är att med en låg riskprofil generera en genomsnittlig årlig nettoavkastning om
7-9 % på investerat kapital efter alla kostnader och avgifter. Fondens investeringshorisont är åtta år och riktar sig till både professionella såväl som icke-professionella investerare.

Skogsfond Baltikum AB (publ) har av Nordic Growth Market NGM AB erhållit villkorat godkännande för notering på Nordic AIF. Noteringsbeslutet är villkorat av att de formella noteringskraven uppfylls och första handelsdag är beräknad till den 26 juni 2019. Skogsfond Baltikum AB (publ) kommer att handlas under kortnamnet SKOG A.

Inför noteringen har styrelsen för Skogsfond Baltikum AB (publ) beslutat genomföra en nyemission om 50 MSEK. Emissionen avser A-aktier och beslutet fattades på basis av ett bemyndigande erhållet av en extra bolagsstämma den 22 februari 2019. Emissionen sker utan företräde och A-aktier tecknas till en kurs om 1.000 SEK per A-aktie där minsta teckningspost uppgår till 10.000 SEK. Teckningstiden löper från och med den 15 maj till och med den 7 juni 2019. Efter genomförd nyemission är avsikten att A-aktier ska upptas till handel på NGM Nordic AIF som utgör en reglerad marknad.

Syftet med Erbjudandet är att ge Bolaget en lämplig kapitalbas för att finansiera och påbörja dess investeringar i skogs- och marktillgångar i Baltikum enligt investeringsstrategin. Om Erbjudandet fulltecknas, kommer Bolaget att tillföras 50 MSEK före emissionskostnader. Bolagets aktier är denominerade i euro och genom Erbjudandet kan Bolagets aktiekapital komma att öka med högst 24.500 EUR och högst 50.000 A-aktier att utges. Aktiekapitalet kommer efter nyemissionen uppgå till högst 73.500 EUR och antalet A-aktier till högst 50.000 st. Utöver tillkommande A-aktier finns 100.000 stamaktier utgivna. Aktierna kvotvärde är 0,49 EUR. Aktiernas handelsvaluta på NGM Nordic AIF kommer att vara SEK.

Teckning i samband med emissionen kan ske med Bank-ID hos Aktieinvest: www.aktieinvest.se. För kunder hos Nordnet kan teckning ske direkt på www.nordnet.se. Teckning kan även ske genom insändande av teckningssedel som finns att tillgå på skogsfond Baltikums och Aktieinvests hemsidor.

Skogsfond Baltikum har som mål att inom en tvåårsperiod uppnå en förvaltad volym om ca. 500 MSEK där den nu beslutade nyemissionen är det första steget. Tillfört kapital kommer, tillsammans med lånefinansiering om högst 30 %, att utgöra en bas för uppbyggnaden av en fastighetsportfölj bestående av skogs- och marktillgångar i Baltikum.

Den lägre prisbilden i Baltikum, den lokala närvaron och den samlade erfarenheten och kunskapen hos Fondens och Förvaltarens ledning utgör grunden för verksamheten och bildar basen för bedömningen om den framtida avkastningen. Historiskt sett har förvärv av baltiska skogstillgångar kombinerat med en anpassad förvaltning gett investerare god värdetillväxt och avkastning.

Kontakt

Fredrik Zetterström, Ordförande
+46 735 44 97 30

Carl Olén, VD
+46 703 34 51 02

[email protected] 

Denna information är sådan information som Skogsfond Baltikum AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 10 maj 2019 kl. 15.20.

Om Skogsfond Baltikum AB (publ)

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond (AIF) med fokus på investeringar i skogstillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen. Bolagets målsättning är att med en låg riskprofil generera en genomsnittlig årlig målavkastning om 7-9 % på investerat kapital efter alla kostnader och avgifter. Fondens investeringshorisont är åtta år och riktar sig till både professionella såväl som icke-professionella investerare.

Skogsfond Baltikum AB (publ) utgör en alternativ investeringsfond enligt lagen om förvaltare av alternativa investeringsfonder och har utsett AIFP Baltic Asset Management AS att vara extern förvaltare. AIFP Baltic Asset Management AS innehar nödvändiga tillstånd med tillståndsnummer 06.13.08.569/481 från FKTK (Financial and Capital Markets Commission) i Lettland för att förvalta alternativa investeringsfonder inom EU enligt gällande EU-direktiv som den implementerats i lettisk lagstiftning.


Om Skogsfond Baltikum

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond med fokus på investeringar i skogstillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Webbplats
www.skogsfondbaltikum.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Skogsfond Baltikum via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic AIF Kortnamn SKOG-A ISIN-kod SE0012453686

IR-Kontakt

Carl Olén Verkställande direktör [email protected] +46-(0)70-334 51 02