Kallelse till Årsstämma i Skogsfond Baltikum AB (publ)

Aktieägarna i Skogsfond Baltikum AB (publ), org.nr. 559188-5735, kallas härmed till årsstämma onsdagen den 23 juni, klockan 10:00 i Redovisningscentrum RECUMs lokaler på Valhallavägen 124 i Stockholm.

Anmälan

För att få delta i årsstämman måste aktieägare dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast 17 juni 2021 dels göra anmälan till Bolaget senast kl. 16.00 den 18 juni 2021. Anmälan ska ske skriftligen och skickas

- per post till under adress Skogsfond Baltikum AB, c/o Redovisningscentrum RECUM AB, Valhallavägen 124 5 tr, 114 41 Stockholm

- eller per e-post till: [email protected]

Behörighetshandlingar såsom fullmakter och registreringsbevis bör i förekommande fall insändas före bolagsstämman. Anmälan skall innehålla namn och person- eller organisationsnummer, adress och telefonnummer samt uppgift om aktieinnehav. Om aktieägare avser att företrädas av ombud bör fullmakt och övriga behörighetshandlingar biläggas anmälan. Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste tillfälligt inregistrera aktierna hos Euroclear Sweden AB i eget namn för att äga rätt att delta i årsstämman. Sådan registrering skall vara verkställd hos Euroclear Sweden AB senast på avstämningsdagen och bör därför begäras hos förvaltaren i god tid före detta datum.

Förslag till dagordning

1. Val av ordförande vid stämman;

2. Upprättande och godkännande av röstlängd;

3. Godkännande av dagordning;

4. Val av justeringsperson;

5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad;

6. Redogörelse av verkställande direktören;

7. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse;

8. Beslut

a. om fastställelse av resultaträkning och balansräkning

b. om dispositioner beträffande s vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen

c. om ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktör;

9. Fastställande av antalet styrelseledamöter

10. Fastställande av arvoden åt styrelsen och revisorn;

11. Val av styrelse;

12. Beslut om emissionsbemyndigande;

13. Annat ärende, som ankommer på stämman enligt aktiebolagslagen (2005:551) eller bolagsordningen.

14. Stämmans avslutande

Till punkt 9: Styrelsen föreslås bestå av sju (7) ledamöter.

Till punkt 10: Till styrelseledamöter föreslås utgå ett arvode om 20.000 kronor och till ordföranden 70.000 kronor. Till revisor föreslås att arvode utgår enligt godkänd räkning.

Till punkt 11: Till stämman föreslås omval av samtliga ledamöter; Daniel Palm, Sture Karlsson, Christina Lindbäck, Daniel Magnusson, Petter Tiger, Peter Montgomery och Anders Bennström. Till styrelsens ordförande föreslås Daniel Palm.

Till punkt 12: Stämman föreslås fatta beslut om att bemyndiga styrelsen att under tiden till nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om nyemission på marknadsmässiga villkor av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner. Styrelsen skall kunna besluta om nyemission med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, med eller utan bestämmelse om apport och/eller kvittning, eller eljest med villkor. Styrelsen skall kunna fatta beslut som innebär att antalet aktier sammanlagt uppgår till det högsta antal som föreskrivs av bolagsordningen.

Information med anledning av pandemin: I syfte att värna om aktieägarnas, styrelsens och medarbetarnas hälsa är s målsättning att hålla en kort och effektiv årsstämma samt vidta åtgärder för att minimera risken för smittspridning. Styrelsen har beslutat möjliggöra för aktieägarna att utöva sin rösträtt via poströstning, samt upplyser om möjligheten att utöva sin rösträtt via ombud finns. Mot bakgrund av risken för spridning av covid-19 och myndigheternas föreskrifter om undvikande av sammankomster uppmanar därför Styrelsen att aktieägare i möjligaste mån nyttjar dessa möjligheter.

Aktieägarna får utöva sin rösträtt vid stämman genom att rösta på förhand, s.k. poströstning enligt 3 § lagen (2020:198) om tillfälliga undantag för att underlätta genomförandet av bolags- och föreningsstämmor. uppmanar aktieägarna att använda den möjligheten i syfte att minimera antalet deltagare som närvarar personligen vid stämman och därmed bidra till att minska smittspridningen. För förhandsröstning ska ett särskilt formulär användas. Formuläret finns tillgängligt på s hemsida. En aktieägare som utövar sin rösträtt genom förhandsröstning behöver inte särskilt anmäla sig till stämman då förhandsröstningsformuläret gäller som anmälan. Det ifyllda formuläret måste bara tillhanda senast den 16 juni 2021 och ska skickas till den adress som anges under "Anmälan" ovan. Om aktieägaren är en juridisk person ska registreringsbevis eller annan behörighetshandling biläggas formuläret. Detsamma gäller om aktieägaren förhandsröstar via ombud. Aktieägaren får inte förse förhandsrösten med särskilda instruktioner eller villkor. Om så sker är rösten ogiltig.

Övrigt: Redovisningshandlingar, revisionsberättelse, formulär för förhandsröstning samt andra handlingar hålls tillgängliga på Bolagets kontor och på Bolagets hemsida. Handlingar kommer att sändas till aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Aktieägare som är närvarande vid årsstämman har rätt att begära upplysningar i enlighet med 7 kap. 32 § aktiebolagslagen (2005:551) avseende förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen och förhållanden som kan inverka på bedömningen av Bolagets ekonomiska situation. Styrelsen och den verkställande direktören ska lämna sådana upplysningar om styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget. Aktieägare har rätt att på årsstämman ställa frågor till Bolaget om de ärenden och förslag som ska tas upp på årsstämman.

Stockholm
Maj 2021
Styrelsen

För ytterligare information, kontakta:
Carl Olén, vd, +46 70334 5102
Daniel Palm, ordförande, +46 76893 4190
[email protected]
www.skogsfondbaltikum.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 25 maj 2021.

Skogsfond Baltikum AB (publ) investeringar i skogstillgångar i Baltikum där priset är väsentligt lägre än i Sverige. Målsättningen är att leverera god riskjusterad avkastning till investerare genom att förvärva, utveckla och i slutändan avyttra en konsoliderad skogsportfölj. Investeringshorisonten är åtta år och Bolaget riktar sig till både professionella och icke-professionella investerare. Skogsfond Baltikum A-aktie, SKOG A, är sedan juni 2019 börsnoterad och upptagen för handel på den reglerade marknaden NGM Nordic AIF Sweden.


Om Skogsfond Baltikum

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond med fokus på investeringar i skogstillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Webbplats
www.skogsfondbaltikum.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Skogsfond Baltikum via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic AIF Kortnamn SKOG-A ISIN-kod SE0012453686

IR-Kontakt

Carl Olén Verkställande direktör [email protected] +46-(0)70-334 51 02