Beslut om nyemission för fortsatta förvärv och expansion

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en nybildad svensk alternativ investeringsfond (AIF) med fokus på investeringar i skogs- och marktillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen. Bolagets målsättning är att med en låg riskprofil generera en genomsnittlig årlig nettoavkastning om 7-9 % på investerat kapital efter alla kostnader och avgifter. Fondens investeringshorisont är åtta år och riktar sig till både professionella såväl som icke-professionella investerare.

Styrelsen för Skogsfond Baltikum AB (publ) har beslutat genomföra en nyemission om högst 104 MSEK. Emissionen avser A-aktier och beslutet fattades på basis av ett bemyndigande erhållet av en extra bolagsstämma den 22 februari 2019. Emissionen sker utan företräde och A-aktier tecknas till en kurs om 1040 SEK per A-aktie där minsta teckningspost uppgår till 10 400 SEK. Teckningstiden löper från och med den 25 november till och med den 12 december 2019. Emissionsprospekt beräknas offentliggöras senast den 22 november 2019.

Syftet med Erbjudandet är att tillföra ytterligare kapital för fortsatt expansion och investeringar i skogs- och marktillgångar i Baltikum i linje med investeringsstrategin. Om Erbjudandet fulltecknas tillförs Bolaget 104 MSEK före emissionskostnader om cirka 0,7 MSEK och investeringsavgift om 2,4%. Bolagets aktier är denominerade i Euro och genom Erbjudandet kan Bolagets aktiekapital komma att öka med högst 49 000 EUR och högst 100 000 A-aktier att utges. Aktiekapitalet kommer efter nyemissionen uppgå till högst 106 742 EUR och antalet A-aktier till högst 117 841 st. Utöver A-aktier finns 100 000 stamaktier utgivna vars kvotvärde är 0,49 EUR per aktie. Bolagets A-aktier är upptagna till handel på NGM Nordic AIF och handelsvalutan är SEK.

Skogsfond Baltikum har som mål att inom en tvåårsperiod uppnå en förvaltad volym om cirka 50 MEUR där den nu beslutade nyemissionen är ett led i att uppnå målvolymen. Tillfört kapital kommer, tillsammans med lånefinansiering om högst 30 %, att utgöra en bas för uppbyggnaden av en fastighetsportfölj bestående av skogs- och marktillgångar i Baltikum.

Den lägre prisbilden i Baltikum, den lokala närvaron och den samlade erfarenheten och kunskapen hos Fondens och Förvaltarens ledning utgör grunden för verksamheten och bildar basen för bedömningen om den framtida avkastningen. Historiskt sett har förvärv av baltiska skogstillgångar kombinerat med en anpassad förvaltning gett investerare god värdetillväxt och avkastning.

För ytterligare information, kontakta:

Carl Olén, VD, +46 70334 51 02
Fredrik Zetterström, Ordförande, +46 735 44 97 30
[email protected]
www.skogsfondbaltikum.se

Detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras eller distribueras, vare sig direkt eller indirekt, i eller till USA, Kanada, Australien, Hongkong, Japan, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore eller Sydafrika.Denna information är sådan information som Skogsfond Baltikum AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande kl 12:45 den 20 november 2019.

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond(AIF) med fokus på investeringar i skogstillgångar i Baltikum. Målsättningen är att leverera god riskjusterad avkastning till investerare genom att förvärva, utveckla och avyttra en konsoliderad skogsportfölj. Investeringshorisonten är åtta år och bolaget riktar sig till både professionella och icke-professionella investerare.


Om Skogsfond Baltikum

Skogsfond Baltikum AB (publ) är en svensk alternativ investeringsfond med fokus på investeringar i skogstillgångar i de tre baltiska länderna Estland, Lettland och Litauen.

Webbplats
www.skogsfondbaltikum.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Skogsfond Baltikum via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic AIF Kortnamn SKOG-A ISIN-kod SE0012453686

IR-Kontakt

Carl Olén Verkställande direktör [email protected] +46-(0)70-334 51 02