Valberedning utsedd inför Sensys Gatso Groups årsstämma 2021

I enlighet med årsstämmans beslut har styrelsens ordförande sammankallat en valberedning för årsstämman 2021.

Enligt beslut vid årsstämman 2020 ska Sensys Gatso Groups valberedning bestå av fem ledamöter. Ledamöterna ska utgöras av en representant för var och en av de fyra till röstetalet största aktieägarna som önskar delta i valberedningen samt bolagets styrelseordförande. Erhålls inte en valberedning om fem ledamöter (inklusive ordföranden) efter kontakt med de åtta största aktieägarna ska styrelsens ordförande fortsätta att kontakta aktieägare som står på tur till dess att en valberedning om fyra ledamöter (inklusive ordföranden) har uppnåtts.

Valberedningens ledamöter har nu utsetts baserat på ägarförhållandena per den 30 september 2020 och därefter kända förändringar. Timo Gatsonides (företrädare för eget och närståendes innehav) är ordförande i valberedningen. De övriga ägarrepresentanterna är Jan Johansson, utsedd av Inger Bergstrand samt Per Wall, företrädare för eget innehav. I valberedningen ingår också Sensys Gatso Groups styrelseordförande Claes Ödman.

Valberedningen har till uppgift att bereda och framlägga förslag till årsstämman 2021 avseende bl.a. ordförande vid stämman, styrelse, styrelsens ordförande, styrelseledamöternas arvoden samt revisor och revisorsarvoden.

Årsstämman kommer att äga rum tisdagen den 11 maj 2021.

Information om valberedningens arbete återfinns på Sensys Gatso Groups hemsida www.sensysgatso.com. Aktieägare som vill lägga fram förslag till valberedningen kan göra detta via e-post till [email protected] 

Jönköping 11 november 2020
Sensys Gatso Group AB (publ.)

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 11 november, 2020, kl. 10.00.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 252 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244