Sensys Gatso och staden Upper Marlboro, USA, har gjort en ömsesidig överenskommelse om att avsluta tecknat kontrakt

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, meddelade den 28 maj 2018, genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, en order värd 9 miljoner kronor för ett hastighets- och rödljusövervakningsprogram till staden Upper Marlboro, Maryland, USA. Med ömsesidig överenskommelse har staden Upper Marlboro och Sensys Gatso USA kommit överens om att avsluta tecknat kontrakt för operatörstjänster med omedelbar verkan. Kontraktet var inte igångsatt än.

Under de senaste åtta månaderna har Prince Georges County och Maryland State Highway Agency avslagit preliminära godkännanden för staden att implementera ett trafiksäkerhetsprogram. Avslagen grundades på geografiska hinder och behörighetsfrågor. Samtidigt visade de två föreslagna korsningar som förväntades ha rödljuskameror genom våra trafikstudier att sådana kameror inte skulle vara ekonomiskt bärkraftiga för ett program för operatörstjänster och den investering som behövdes. Genom diskussioner med staden efter Sensys Gatsos trafikstudier har staden Upper Marlboro och Sensys Gatso ömsesidigt kommit överens om att avsluta samarbetet.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 18 februari 2019 kl. 13.20.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 167 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244