REGMAR

Sensys Gatso erhåller sjuårigt TRaaS-kontrakt för rödljusövervakning från Warrington Township, Pennsylvania USA, värt 26 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso USA, erhållit ett sjuårigt kontrakt med Township of Warrington, PA, för automatisk övervakning av rödljuskorsningar. Kontraktet beräknas vara värt upp till 2,4 miljoner USD, motsvarande 26 miljoner kronor. Programmet kommer att innehålla system för rödljusövervakning och förväntas starta i början av hösten.

"Vår huvudgata, Easton Road, kommer att bli mycket säkrare med rödljusövervakningskameror på plats, och det kommer att möjliggöra för våra poliser att hantera allvarligare problem och ha en ökad patrullering på våra lokala vägar", säger Fred Gaines, Chair of the Warrington Township Board of Supervisors.

Programvaruplattformarna Sensys Gatso PULS och Xilium driver de branschledande systemen för rödljus- och hastighetsövervakning. Alla delar av den automatiska trafikövervakningslösningen, från bildtagning till kundservice, bedömningstjänster och bötesinsamling, kommer att levereras till Warrington Township av Sensys Gatso.

"Vi ser fram emot att samarbeta med Warrington Township för att ta itu med deras trafiksäkerhetsproblem", säger Sensys Gatso USAs President och Managing Director, Bill Braden. "Jag uppskattar det förtroende som Township har uttryckt i att välja Sensys Gatso som sin partner för att leverera ett säkerhetsprogram."

Sensys Gatso USA har nu två kontrakt i delstaten Pennsylvania.

Denna information är sådan information som Sensys Gatso Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 30 maj, 2023 kl. 16.50.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected]

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Saudiarabien, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 284 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244