Sensys Gatso aktiverar system för restidsmätning på landsvägar i Nederländerna

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har fått meddelande från den nederländska Åklagarmyndigheten att systemet för restidsmätning är godkänt och kommer att tas i drift från och med den 7 juli 2020 och framåt.

I juni 2018 erhöll Sensys Gatso ett tilldelningsbeslut för att leverera, installera, underhålla och drifta system för restidsmätning på landsvägar i Nederländerna. Värdet på det totala projektet är 6,6 miljoner euro, motsvarande 66 miljoner kronor. Hälften av projektvärdet är TRaaS eller återkommande intäkter. Sedan juni 2018 har Sensys Gatso arbetat med att utveckla lösningen enligt kundens specifikationer, installera hårdvaran vid vägen och att köra flera testprogram på mjukvara och hårdvara.

Genom kundens godkännande av det första systemet för restidsmätning, kan Sensys Gatso nu slutföra installation och godkännande av de andra 9 systemen som planeras för 2020. Sensys Gatsos beprövade teknik ger ett pålitligt och rättvist system för att mäta hastighet över en specifik sträcka, därför påverkar det körbeteendet kraftigt och har en direkt inverkan på trafiksäkerheten.

"Vi är glada över att Åklagarmyndigheten är nöjd med prestandan i vårt system för restidsmätning. Med denna viktiga milstolpe kan vi fortsätta att implementera de andra systemen för restidsmätning på landsvägar och ge ett viktigt bidrag till trafiksäkerheten i Nederländerna", säger Michael Schouten, Delivery Manager på Sensys Gatso Netherlands.

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 7 juli, 2020, kl 12.00.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB 
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Koncernen har 252 anställda.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 


Om Sensys Gatso Group

Sensys utvecklar, producerar och marknadsför system för trafiksäkerhet och trafikinformatik, däribland system för hastighets- och rödljusövervakning.

Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn SGG ISIN-kod SE0020356244