Segulah blir majoritetsägare i IT-Total

Segulah Fond V har förvärvat en aktiemajoritet i IT-Total Sweden AB för att stödja bolaget i sin nästa tillväxtfas och strategiska utveckling. Segulah kommer att samarbeta med befintliga grundare och minoritetsaktieägare som kommer att behålla ett aktieinnehav om 45% i bolaget.

IT-Total, grundat 2011 av Fredrik Franzén, Christer Alm, Peter Wallin, Stefan Borg och Lennart Pedersen, är en leverantör av säkra och hållbara IT-infrastrukturtjänster. Bolagets erbjudande inkluderar managerad IT, datacenter och hårdvara, mjukvarulicenser och relaterade IT-konsulttjänster. IT-Total har huvudkontor i Solna med cirka 90% av kunderna baserade i Stockholmsområdet. Tjänsterna erbjuds till både privata och offentliga kunder. Bolaget har cirka 85 anställda och har uppvisat stark tillväxt de senaste åren. IT-Total omsatte cirka 260 mkr under räkenskapsåret som slutade i april 2019.

Ulf Engerby tillträder som styrelseordförande och har relevant erfarenhet av IT-infrastrukturmarknaden som tidigare VD och medgrundare av Qbranch. Fredrik Franzén, VD och medgrundare av IT-Total, kommer att förbli i sin nuvarande position som VD och ansvarig för bolagets nästa strategiska tillväxtfas.

- Jag ser fram emot att samarbeta med Segulah och Ulf Engerby som ordförande för att växa IT-Total och utveckla verksamheten för våra kunder och skapa en plattform varifrån de kan möta morgondagens säkra och hållbara IT-infrastrukturbehov, säger Fredrik Franzén, VD och medgrundare av IT-Total.

- IT-Total har uppvisat en stark tillväxt sedan starten tack vare sitt attraktiva kunderbjudande. Vi ser fram emot att fortsätta växa verksamheten med IT-Total-teamet och skapa mervärde för bolagets kunder i en snabbt föränderlig IT-marknad, säger Percy Calissendorff, Partner på Segulah Advisor AB.

Transaktionen genomfördes den 26 juni 2019. Förvärvet är den nionde investeringen för Segulah Fond V.

Stockholm den 28 juni 2019

For ytterligare information, vänligen besök www.it-total.se, www.segulah.se eller kontakta:

Fredrik Franzén, VD, IT-Total Sweden AB, +46 73 522 23 82
Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, +46 73 347 62 81
Johan Möllerström, Director, Segulah Advisor AB, +46 72 543 79 11

EY var finansiell rådgivare till Segulah.

Nerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted