Segulah avyttrar sitt innehav i Zengun

Segulah Fond V har idag ingått avtal med grundarna och övriga minoritetsägare om försäljning av Segulahs innehav i Zengun. Byggentreprenören Zenguns grundare blir därmed åter majoritetsägare i bolaget.

Segulah gick in som majoritetsägare och strategisk partner till Zengun i mars 2016 och har tillsammans med grundarna utvecklat bolaget till en av region Stockholms premiumleverantörer av byggentreprenader inom segmentet kommersiella fastigheter. Bolaget har under denna period mer än fördubblat sin omsättning från 1 miljard kronor till drygt 2 miljarder kronor med en lönsamhet som tillhör branschens bästa.

"Vi har haft en fantastisk utväxling och tillväxt i bolaget med Segulah som delägare. Vi är idag starkare än någonsin och väl positionerade för fortsatt tillväxt i det expansiva och dynamiska Stockholm", kommenterar Ulf Jonsson, grundare och senior projektchef.

"Grundarna och bolagets ledning har gjort ett enastående jobb med att utveckla och växa Zengun under de senaste tre åren - det har varit en framgångsrik investering för Segulah Fond V", säger Oskar Oxenstierna, Director, Segulah Advisor AB.

Förvärvet har finansierats genom emission av obligationslån om 450 miljoner kronor på den nordiska obligationsmarknaden.

För ytterligare information, vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:

Oskar Oxenstierna, Director, Segulah Advisor AB, +46 73 909 09 47, [email protected]

Ulf Jonsson, founder and senior project manager, Zengun, +46 70 369 01 01, [email protected] 

Segulah, som grundades 1994, är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden. Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah III, Segulah IV och Segulah V.

Nerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted