Segulah avyttrar framgångsrikt Semantix, ledande inom språkteknologi för fler-språkiga tjänster i Norden, i Fond V's tredje exit under 2021

Segulah Fond V har avyttrat Semantix International Group AB ("Semantix") till TransPerfect Global, Inc., världens ledande leverantör av språktjänster och tekniklösningar till globala företag.

Semantix är idag den ledande leverantören av språktjänster och lösningar i Norden. Segulah förvärvade bola-get 2015 och har under ägandeperioden stöttat och drivit förändringsresan från lokal tolkförmedlare till att nu vara marknadsledande inom flerspråkiga tjänster i Norden.

Förändringsarbetet har letts av Segulah genom en strategisk ompositionering av bolaget, kombinerat med en fokuserad M&A agenda för konsolidering av den nordiska marknaden. Genom dessa initiativ har Semantix vuxit omsättning och EBITDA inom language solutions med 3x, respektive 10x under ägandeperioden.

Semantix VD Patrik Attemark kommenterar, "Semantix har genomgått en betydande strategisk förändring under de senaste fyra åren och att gå samman med TransPerfect är ett verkligt bevis på ett framgångsrikt genomförande av vår strategi. Semantix är redan marknadsledande i Norden, och vi känner att TransPerfects globala närvaro, utökade resurser och tekniska erbjudanden kommer att göra det möjligt för oss att bättre serva våra kunder globalt."

"Semantix, ett B2B-tjänsteföretag verksamt på en marknad som drivs av digitalisering, har passat perfekt in i Segulah's investeringsstrategi. Genom att bidra med kapital för att genomföra tilläggsförvärv, rekrytera ny ledning och genom aktiv förvaltning har Segulah lett den ompositionering av verksamheten som har resulterat i en framgångsrik exit för Segulah Fond V", säger Oskar Oxenstierna, Director på Segulah Advisor AB.

För ytterligare information, vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:

Oskar Oxenstierna, Director, Segulah Advisor AB +46 73 909 09 47, [email protected]

Patrik Attemark, VD, Semantix +46 70 166 56 01, [email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record. För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt"Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus.Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V and Segulah VI.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted