Levinsgruppen fortsätter sin expansion i Stockholm och Mälardalen genom förvärv av AV-Line

Levinsgruppen stärker sin position ytterligare i Stockholm och Mälardalen genom att förvärva AV-Line. AV-Line är en väletablerad och snabbväxande aktör som erbjuder helhetslösningar för installation inom el, AV-teknik, säkerhet, laddinfrastruktur/e-mobility, samt data- och fibernät. Med AV-Lines stora teknikfokus breddas Levinsgruppens erbjudande inom flera kärnsegment och stärker gruppens position på den snabbt växande marknaden laddinfrastruktur/e-mobility och säkerhetslösningar.

AV-Line grundades 1987 och omsätter idag runt MSEK 100 samt sysselsätter 40 medarbetare. Efter förvärven av AV-Line och AF Elteknik, som annonserades i juli, har Levinsgruppen en omsättning på ca. MSEK 700. Nuvarande ägare kommer att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Levinsgruppen och behåller ett betydande aktieinnehav i koncernen.

"Vi är mycket glada över att AV-Line har valt att ansluta sig till Levinsgruppen och därmed ytterligare stärka vår position i Stockholm och Mälardalen. AV-Lines långvariga kundrelationer, exponering mot snabbt växande teknikområden och bas av attraktiva elinstallationsprojekt passar utmärkt in i Levinsgruppens strategi." säger Magnus Löfgren, VD för Levinsgruppen.

"Vi ser fram emot att bli en del av Levinsgruppen och bli starkare tillsammans. Genom vår gemensamma erfarenhet och expertis kommer vi att utveckla vårt kärnerbjudande inom el- och teknikinstallationer. Tillsammans kommer vi stärka vårt kundvärde och därmed fortsätta vår lönsamma tillväxtresa." säger Thomas Svensson och Dick Terneborg, VD och vice VD för AV-Line.

Levinsgruppen är en ledande regional leverantör av elektriska installationer (inklusive infrastruktur/e-mobility och lösningar inom energieffektivitet), klimatsystem samt industriella automationslösningar. Gruppen är primärt aktiv i Stockholmsområdet samt i södra Sverige och har ca. 400 anställda.

För ytterligare information, vänligen besök www.levinsgruppen.se, www.segulah.se eller kontakta:

Magnus Löfgren, VD, Levinsgruppen, +46 702 09 66 14,
[email protected]

Marcus Planting-Bergloo, VD, Segulah VI Advisor AB, +46 702 29 11 85,
[email protected]

 

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora bolag i Norden. För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, utifrån tre större teman: "Industriell Automation & Modernisering av Industrin", "Digital Affärseffektivitet" samt "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted