Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Francks Kylindustri och Therma Industri fortsätter sin expansion i Norge genom förvärvet av Haugaland Kjøleservice

Francks och Therma Industri förstärker genom förvärvet av Haugaland Kjøleservice sitt erbjudande inom kommersiell kyla och sin geografiska position på Norges västkust. Haugaland Kjøleservice, etablerade 1994, har en lång historik av projekt och serviceuppdrag inom kommersiell kyla. Nuvarande ägare kommer att fortsätta i sina operationella roller och bibehålla en betydande ägarandel i gruppen.

"Vi är mycket glada över att Haugaland Kjøleservice har valt att ansluta till Therma Industri. Förvärvet kommer stärka vår position i västra Norge och Haugaland kommer tillsammans med kontoren i Bergen och Stavanger forma ett starkt geografiskt fotfäste. Haugaland Kjøleservice med sin väletablerade verksamhet och sina långa kundrelationer är ett strategiskt tillskott till Therma Industri som kommer att förstärka kunderbjudande inom kommersiell kyla. Det är väldigt spännande att fortsätta den framtida resan tillsammans när vi nu utökar vår plattform ytterligare i Norge." säger Per Christian Sandved, CEO Therma Industri.

"Vi ser fram emot att bli en del av Francks och Therma och dra nytta av möjligheterna inom en större koncern. Genom vår gemensamma expertis kan vi utveckla vårt erbjudande för att ge ett starkare kunderbjudande. Tillsammans ser vi fram emot att utnyttja vår gemensamma bas av expertis, erfarenhet och synergier för att accelerera vår gemensamma tillväxt på Norges expansiva västkust." säger Henning Haugland, VD för Haugaland Kjøleservice.

Francks Kylindustri tillsammans med dotterbolaget Therma Industri är den ledande nordiska leverantören av industriella och kommersiella kyllösningar med 40+ kontor i både Sverige och Norge.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB

+46 70 229 11 85, [email protected]

Per Christian Sandved, CEO, Therma Industri AS

+47 92 81 16 03, [email protected]

 

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på förvärv av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record.  För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt "Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted