Francks Kylindustri förvärvar Ale Process & Energi

Francks förstärker sin position inom industriservice i Västsverige genom förvärvet av Ale Process & Energi som är baserat i Nol utanför Göteborg. Ale erbjuder design, konstruktion och service av främst absorptionsmaskiner och skrubbers. Nuvarande ägare kommer att fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Francks.

"Vi är mycket glada över att Ale med sin specialistkompetens inom absorptionsmaskiner har valt att ansluta sig till Francks. Förvärvet av Ale är en viktig pusselbit för att etablera en stark position inom installation och service av absorptionsmaskiner i Norden. Ale har en stark lokal förankring och ägaren har en lång erfarenhet och unik kompetens inom området. Vi ser fram emot att fortsätta framåt tillsammans." säger Mikael Syrén, Regionchef Francks Kylindustri.   

"Vi är mycket glada över att bli en del av Francks och är övertygade om att vi genom detta förvärv kommer att kunna erbjuda bättre kundservice och accelerera vår tillväxt på en större marknad och kundbas. Vi ser stort värdeskapande i att kunna utbyta kunskap och kompetens som hjälper gruppen utvecklas." säger Thomas Christensson, grundare av Ale.

Francks Kylindustri är den ledande nordiska leverantören av industriella och kommersiella kyllösningar med ca. 40 kontor i både Sverige och Norge.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85, [email protected]

Mikael Syrén, Regionschef, Francks Kylindustri Sweden AB
 +46 73 543 00 25, [email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på förvärv av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record.  För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt "Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted