Francks Kylindustri expanderar till Norge genom förvärvet av den norska marknadsledaren Therma Industry

Francks Kylindustri har ingått avtal om att förvärva Therma Industri AS, den ledande norska leverantören av industriella lösningar inom kyla och värme med nationell täckning och med fokus på naturliga köldmedier. Det är en strategisk milstolpe för Francks som ger tillgång till den attraktiva norska marknaden och är startskottet för Francks nästa tillväxtfas. Den kombinerade gruppen Francks och Therma formar en stark plattform för vidare nordisk expansion. Therma genererade intäkter om ca. NOK 300m under 2020 och har en stark position på den norska marknaden.

"Vi är mycket glada över att nu genom Therma kunna gå in på den norska marknaden och stärka vår nordiska marknadsposition. Therma är den ledande aktören på den norska marknaden och liknar på många sätt Francks, vi delar samma fokus, vision och värderingar. Vi ser fram emot att fortsätta vår lönsamma tillväxtresa tillsammans och att skapa en nordisk plattform för branschledande tjänster inom industriell kyla och värme över hela livscykeln." säger Tomas Berggren, VD Francks Kylindustri.

"Vi ser fram emot att bli en del av Francks och bli starkare tillsammans. Genom vår gemensamma expertis kommer vi att utveckla vårt erbjudande inom design, installation och service för att ge ett starkare kunderbjudande. Vi är glada över att kunna utnyttja vår gemensamma bas av expertis, erfarenhet och synergier för att accelerera vår gemensamma tillväxt", säger Stein Terje Brekke, VD för Therma Industri.

Francks Kylindustri är den ledande svenska leverantören av industriella och kommersiella kyllösningar med 28 kontor i Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85, [email protected]

Tomas Berggren, VD, Francks Kylindustri Sweden AB
+46 70 540 50 42, [email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record. För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt "Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V and Segulah VI.

Nerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted