Beerenberg Services förvärvar Remotion

Beerenberg förstärker sin position som leverantör av kostnadseffektiva, tekniska och hållbara lösningar för ytunderhåll genom förvärvet av Remotion. Remotion som grundades 2014, är en betydande leverantör av teknik och världsledande leverantör av magnetiska fjärrstyrda fordon för offshore-arbeten i vågskvalpszonen. Tekniken har under årens lopp vidareutvecklats inom området Fabric Maintenance där robotlösningar hjälper industrin att bli mer hållbar och säkrare för både personal och miljö.  

"Med Remotion ombord kommer vi att vidareutveckla ytunderhållstjänster i linje med våra kunders förväntningar. När samhället går snabbare mot netto-nollutsläpp, siktar Beerenberg på att vara en partner på resan genom att investera i människor, hållbarhet och teknik. Användningen av robotik och modern teknik inom industriell isolering och ytunderhåll är bara några exempel på hur vi arbetar för att minska vårt koldioxidavtryck. Remotion har en lång meritlista och en kultur som passar väl in med Beerenberg" säger Arild Apelthun, VD för Beerenberg.

"Vi är glada över att vara en del av Beerenberg för att dra nytta av vår gemensamma bas av expertis och erfarenhet för att tillsammans vidareutveckla vår teknologi. Vi känner varandra väl från att ha arbetat tillsammans i många framgångsrika projekt inom området Fabric Maintenance" säger Morten K. Urrang, grundare och Managing Director för Remotion.

Beerenberg Services är en av de ledande leverantörerna av underhåll och modifikationstjänster på norska kontinentalsockeln samt en global leverantör av isoleringsprodukter. Beerenberg har sitt huvudkontor i Bergen och har kontor i Stavanger och Skien i Norge och i Polen, Sydkorea, Thailand och Singapore.

För ytterligare information, vänligen besök www.beerenberg.com eller kontakta:

Sebastian Ehrnrooth, Ordförande, Segulah Advisor AB
+46 73 360 42 05, [email protected]

Arild Apelthun, VD, Beerenberg
 +47 918 19 265, [email protected]

Morten K. Urrang, Managing Director, Remotion
 +47 971 31 401, [email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på förvärv av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record.  För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt "Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.

Nerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted