VD har ordet - en midsommarhälsning

Så här inför midsommar vill jag passa på att formulera en sommarhälsning till våra kunder, investerare, medarbetare och andra som följer oss.

Hektisk tid
Våren har inneburit högtryck. Inte bara vädermässigt, utan också för Secits verksamhet. Vi har ett starkt orderläge och alla tre affärsområden - retail, bank och offentlig sektor - levererar med full kapacitet. Faktiskt så pass starkt att vi just nu hyr in extra resurser för att hinna med alla åtaganden och installationer inför semestrarna. Sommaren blir fortsatt hektisk, vilket kommer bidra till ett gynnsamt resultat under de återstående kvartalen.

Smart teknik för framtidens handel
Jag är särskilt stolt över att se att så många befintliga kunder väljer att ge oss förnyat och utökat förtroende. Inte minst inom dagligvaruhandeln, som sedan tidigare är en stor och viktig kundgrupp för Secits, satsar man på uppgraderade kamerasystem. Retail-branschen i allmänhet står som vi vet inför en stor omvandling. Vi är bara i början av en utveckling där IP-baserade system blir navet i en uppsjö av smarta tekniktjänster för handeln. Jag är övertygad om att det är de handlare som vågar satsa på nya kreativa koncept med tekniken som möjliggörare, som blir framtidens vinnare.

Förutom den nya generationens smarta uppkopplade kameror inom retail, ser vi stor potential i att även koppla på exempelvis analystjänster för kundbeteende och IP-baserat ljud. Också nya koncept som talar till kundernas förändrade köpbeteende, så som obemannade dygnet-runt-öppna butiker, e-handel och hemleveranser, behöver våra trygga uppkopplade lösningar. Ett av de första svenska exemplen är Doowin, ett butikskoncept som ska göra det enkelt för kunder att köpa kompletta lösningar för dörrar och fönster, där Secits levererat trygghetssystemen. Sammantaget öppnar detta för ytterligare affärsmöjligheter för Secits i form av merförsäljning till befintliga kunder, men också helt nya kontakter.

Bankerna säkrar nya kundmöten
Bankerna är en annan bransch i förändring. Förutom att även de ställer om och uppdaterar sina kontor med ny teknik, ser vi också här exempel på nya innovativa sätt att möta kunderna. Ett strålande exempel är bankbussen, ett mobilt bankkontor som erbjuder rådgivning närmare kunderna. Här behöver naturligtvis säkerheten följa med hela vägen ut. Som pålitlig säkerhetspartner är vi på Secits hedrade att få skräddarsy de lösningar som behövs.

Ny lag förenklar kamerabevakningen
I dagarna har den nya kamerabevakningslagen klubbats igenom i Riksdagen. Den kommer förenkla kamerabevakningen på offentliga platser, vilket ger Secits ett stärkt affärsläge även här. Vi upplever en ökad förfråga på våra tjänster och har pågående processer med större myndigheter.

Inom offentlig sektor ser vi sedan tidigare ökad efterfrågan på kroppskameror från t ex lokaltrafik, ordningsmakt och sjukvård, men också från andra som verkar i olika typer av offentliga miljöer. Ett exempel är sommarens musikfestivaler. Efter de senaste årens uppmärksamhet kring festivalbesökarnas säkerhet, är vi stolta över att i år bidra till tryggare och säkrare miljöer genom att erbjuda ett nytt koncept med kroppsburna kameror. Ni som följer TV-programmet Tunnelbanan ser också där våra kroppsburna kameror.

Hos oss håller högtrycket i sig. Låt oss hoppas att det även gäller sommarvädret. Ha en skön sommar!

Hans Molin, CEO (och medgrundare av) SECITS Holding AB Publ


Om SECITS

Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm, högtalare och stabil övervakad drift.

Webbplats
www.secits.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från SECITS via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn SECI ISIN-kod SE0009664436 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Arne Nyvelius CFO [email protected]