SECITS och Kentima ingår avtal för IT-baserade säkerhetstjänster

SECITS och Kentima ingår avtal för IT-baserade säkerhetstjänster. Kentima utvecklar, och tillverkar avancerad mjukvara och produkter för automations- och säkerhetsbranschen som nu SECITS integrerar i sin plattform. SECITS stärker därmed sin leveransförmåga inom säkerhet och automation.   

VD på SECITS bedömer att det bredare tjänsteutbudet kan leda till ökade intäkter redan under 2017 även om det inte finns ett kvantifierbart ordervärde vid avtalsskrivandet. 

Kentimas affärsidé är att utveckla högkvalitativa produkter som kan kommunicera mot olika system för att därefter visualisera, lagra, övervaka och behandla information och bilder. Försäljning sker främst via systemintegratörer, OEM-kunder och andra återförsäljare.

"Att vi nu får möjlighet att erbjuda Kentimas attraktiva produkter och mjukvara till marknaden med tjänsteleverans från vår datadrifthall i Kramfors samt lokalt mot kunder inom både säkerhet och automation känns mycket bra. Vi är imponerade över alla möjligheter som vi och våra kunder får tillgång till med Kentimas videoövervakningsmjukvara Ethiris. Vi är mycket glada över avtalet och vi fortsätter att investera i modern teknik och utveckling av IoT lösningar där tex VsaaS (Video Surveillance as a Service) är ett viktigt område som ständigt växer.", säger Hans Molin, VD på SECITS.

Samarbetet bidrar också till en större portfölj för SECITS då man får tillgång till kompletterande tekniska IoT-lösningar. 

"Vi är mycket glada över att SECITS valt Kentima som leverantör av avancerade säkerhetsprodukter till deras IT-baserade säkerhetstjänster. Genom avtalet kommer kunderna på den svenska marknaden få tillgång till vår mjukvara Ethiris VMS som en molnlösning. Vi ser SECITS som en mycket erfaren och kompetent samarbetspartner med hög kunskap om de  krav som ställs på ett företag som levererar VsaaS (Video Surveillance as a Service)", säger Kent Nilsson, VD på Kentima.

För ytterligare information:
Hans Molin, VD                                     
Tel: 073 049 89 55                                 
E-post: [email protected]
Hemsida www.secits.se

Om SECITS
SECITS är ett av Sveriges största nationella IT-säkerhetsföretag som levererar molnbaserade övervakningstjänster. Företaget erbjuder kameraövervakning, banksäkerhet, processövervakning och har egen modern driftshall för säker övervakning samt egen molntjänst.

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 24 oktober  september 2017 klockan 08:35 CEST. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.   


Om SECITS

Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm, högtalare och stabil övervakad drift.

Webbplats
www.secits.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från SECITS via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn SECI ISIN-kod SE0009664436 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Arne Nyvelius CFO [email protected]