SECITS Holding AB genomför ett effektivitetsprogram

Företagets ledning har beslutat att genomföra en organisatorisk förändring för att bättre kunna möta en ökande efterfrågan på bolagets tjänster och förstärka kundnärvaron. Bolagets ledningsfunktioner gällande försäljning, ekonomi och produktion koncentreras framöver till Stockholm. Funktionerna support, lager och logistik förläggs till Helsingborg och lokalerna i Kramfors kan således lämnas. Dessa förändringar förväntas leda till en högre nyttjandegrad av företagets resurser med kortare leveranstider samt en bättre överblick och kontroll av bolagets verksamhet.

"Som VD ser jag detta som ett nästa naturligt steg för att ytterligare effektivisera och dra nytta av bolagets olika enheters styrkor i den expansion bolaget förväntar. Förändringen kommer även generera en kostnadsbesparing som skattas till mer än 500TKR per månad vid fullt genomslag i juni månad. Som en del av effektiviseringsprogrammet har ledning och styrelse tagit ett stort ansvar genom att  sänka sina ersättningsnivåer, sammantaget gör det att vi får en lättare total kostnadskostym där total kostnadsmassa minskar med 18% vilket säkerställer företagets lönsamhet. Vi vill visa våra aktieägare att vi menar allvar med att växa som ett lönsamt bolag och är beredda till vissa eftergifter för att leva upp till vårt åtagande", säger Hans Molin, VD på Secits. 

För ytterligare information:
Hans Molin, VD                                                              
Tel: 073 049 8955                                                           
E-post: [email protected]

Om SECITS
Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm och stabil övervakad drift. Företaget kombinerar rötterna i IT-branschen med lång erfarenhet från säkerhetssektorn för att vara den partner som håller ett extra öga för din trygghet. Secits har 30 medarbetare och är sedan 2017 noterade på Nasdaq First North i Stockholm. www.secits.se

Informationen i denna rapport är sådan som SECITS Holding AB, 559033-1988, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 26 april 2019 klockan 08:00 CET. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank. Telefon: +46 8 463 83 00, E-post: [email protected]


Om SECITS

Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm, högtalare och stabil övervakad drift.

Webbplats
www.secits.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från SECITS via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn SECI ISIN-kod SE0009664436 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Arne Nyvelius CFO [email protected]