Secits bekräftar registrering av riktat emission

Secits slutför förvärvet av Säkra Larm i Sverige AB som meddelandes den 21 maj 2021. Förvärvet innebär att Secits breddar sin verksamhet, ökar sin omsättning markant och stärker sina förutsättningar för tillväxt.

"Genom förvärvet av Säkra Larm tar Secits ett kliv upp i storlek, stärker sin lönsamhet och blir en intressant partner för företagskunder då bolaget nu har förutsättningar att erbjuda lösningar inom CCTV, Larm, Passage och Brand. Tillsammans kommer vi att kunna ta ett större grepp om den svenska säkerhetsmarknaden och växla upp vår tillväxt", säger Secits VD Erik Bech-Jansen.

Förvärvet flerdubblar Secits omsättning från ca 34,5 MSEK år 2020, till ca 130 MSEK samtidigt som antalet anställda ökar från ca 30 till ca 130. Säkra Larm konsolideras i Secits räkenskaperna från och med den 30 juni 2021.

Köpeskillingen om 100 MSEK har erlagts med 30 MSEK kontant och 30 MSEK i form av en säljarrevers. Resterande 40 MSEK kommer i augusti att erläggas i form av nyemitterade aktier.

En extra bolagsstämma i Secits den 8 juni 2021 fattade nödvändiga beslut för att förvärvet ska kunna slutföras. Secits har dessutom även upptagit viss bankfinansiering genom Collector Bank, där Secits' huvudägare Erik Selin är största ägare och ordförande.

För ytterligare information:

Erik Bech-Jansen, CEO

E-post: [email protected]

Om SECITS
Secits är ett spjutspetsföretag inom säkerhets och trygghet, däribland kamera-, larm-, passagesystem och andra former för sensorövervakning. Med ett paketerat och skalbart erbjudande av tjänster som levereras i abonnemangsform satsar bolaget på att hjälpa sina kunder skydda deras verksamhet och tillgångar.

Aktien är noterat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank. Telefon: +46 8 463 83 00, e-post: [email protected]


Om SECITS

Secits är ett modernt säkerhetsföretag som bidrar till att skapa trygga miljöer för kunder inom bank, retail och offentlig sektor. Lösningarna skräddarsyr vi med hjälp av smarta uppkopplade kameror, varularm, högtalare och stabil övervakad drift.

Webbplats
www.secits.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från SECITS via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn SECI ISIN-kod SE0009664436 Certified Adviser Carnegie Investment Bank

IR-Kontakt

Arne Nyvelius CFO [email protected]