REG

Nya VD:n Johan Sandberg börjar idag

SeaTwirls nya vd Johan Sandberg börjar idag sin anställning på bolaget.

Den 9 november meddelade SeaTwirl att Johan Sandberg utsetts till ny VD. Johan har jobbat med flytande vindkraft sedan 2009 i olika roller på DNV och Aker och har under den tiden samlat på sig både stor erfarenhet och ett brett kontaktnät inom industrin.

"Jag är väldig nöjd med att vi har rekryterat Johan Sandberg som ny VD för SeaTwirl. Han har bred erfarenhet från olika kommersiella och tekniska roller inom den havsbaserade vindkraftsindustrin och kommer att bidra med sin förståelse för marknaden, sina djuplodande ämneskunskaper och det internationella kontaktnätverk inom flytande vindkraft som han har samlat på sig från sina tidigare roller. Han är också en energisk och inspirerande ledare, vilket vi värdesätter", säger Dan Friberg, ordförande för styrelsen.

"Teamet på SeaTwirl har verkligen tänkt utanför boxen och utvecklat en vertikalaxlad vindturbin på ett roterande flytelement. Det är en teknik som kan spela en väldigt viktig roll i framtidens energilandskap. Vi har en otroligt spännande resa framför oss då vi ska bevisa och kommersialisera vår teknik i god tid före 2030. Jag ser verkligen fram emot att komma i gång", säger Johan Sandberg, VD för SeaTwirl.

Avgående VD Peter Laurits kommer att fortsätta i bolaget i en annan roll.

En längre intervju med Johan Sandberg finns publicerad på SeaTwirls hemsida, www.seatwirl.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Sandberg, VD
Telefon: +46 72 174 85 27
E-post: [email protected]

Dan Friberg, Styrelseordförande
Telefon: +46 70 788 75 44
E-post: [email protected]

Om SeaTwirl
SeaTwirl AB (publ) är ett svenskt energiteknikbolag inom havsbaserad vindkraft med visionen att bli en världsledande leverantör till flytande vindkraftsparker. SeaTwirls unika flytande vertikalaxlade turbin har låg tyngdpunkt och använder därför mindre stål i flytaren än konventionella flytande lösningar. Därutöver är ambitionen att kunna använda en mer lokal leverantörskedja, ha lägre underhållskostnader, större svängmassa, lägre bladerosion och kunna placera verken tätare ihop, vilket bidrar till en bättre ekonomi för vindkraftsparken. Bolagets första prototyp installerades i havet år 2015. Utveckling sker nu på S2x, en större prototyp med en installerad turbineffekt på 1 MW, och på SX med turbineffekt i kommersiell skala. Sedan 2016 är bolaget noterat på Nasdaq First North Growth Market. Läs mer på: https://seatwirl.com

Bolagets Certified Adviser är Vator Securities AB.

Bifogade filer

SeaTwirl-PM-VD-borjar.pdf

Om SeaTwirl

SeaTwirl är ett svenskt utvecklingsbolag inom vindkraft med visionen att bli en ledande aktör inom den nya och snabbt växande marknaden för havsbaserad flytande vindkraft.

Webbplats
www.seatwirl.com

Prenumerera

Få löpande information från SeaTwirl via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn STW ISIN-kod SE0009242175 Certified Adviser Vator Securities