REGMAR

Rentunders styrelse lämnar nytt förslag till styrelsesammansättning

Nordic SME-listade cleantechbolaget Rentunder lämnar ändrat förslag på styrelse till bolagsstämman. Björn Alvén, med omfattande bakgrund inom internationell försäljning, föreslås att väljas in till styrelsen samtidigt som Karl Fredmark avböjt omval.

Rentunder styrelse lämnar nytt förslag på styrelsesammansättning inför bolaget stämma. Förslaget innebär att Jan Alvén, Karl-Axel Bartholf och Mikael Alvén föreslås till omval samtidigt som Björn Alvén väljs in som ny styrelseledamot och Karl Fredmark avgår från styrelsen. Karl Fredmark kommer sitta kvar som ordförande för Rentunders intressebolag Drive-in Boatwash USA, ett uppdrag som tar allt mer tid i anspråk i takt med att bolaget utvecklas.

"Vi är mycket tacksamma för det stora arbete Karl Fredmark har lagt ner i styrelsen och ser fram emot att arbeta vidare med honom på USA marknaden.", säger Mikael Alvén, vd för Rentunder Holding, och fortsätter:

"Björn Alvén blir ett starkt tillskott till styrelsen med sin omfattande erfarenhet inom internationell försäljning och uppbyggnad av säljnätverk, vilket passar bra med Rentunders pågående internationella expansion. Björn har haft en lång och framgångsrik karriär med ledande internationella befattningar som Produktchef, Marknadschef, Exportdirektör och Europachef för svenskt näringsliv och internationella organisationer (Nordifa, Sweden Boots, Tretorn och WTA) med ansvar för marknadsföring, exportförsäljning, etablering av säljorganisationer, licensavtal och distributörer i mer än 50 länder samt även uppstart av produktionsenheter utomlands. Björn har även stor erfarenhet från styrelsebefattningar både i Sverige och internationellt."

Björn Alvén har en B.S. i marketing från Arizona State University och en M.B.A. från Thunderbird School of Global Management. Hans styrelseuppdrag är styrelseordförande i Alvdun AB och i BRF Barcken.

För ytterligare information kontakta:

Mikael Alvén, VD

[email protected]

+46 (0)70 486 3839

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic SMT. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Rentunder Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 9 juni, 2021


Om Rentunder

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. 

Webbplats
www.driveinboatwash.com/sv/

Prenumerera

Få löpande information från Rentunder via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RENT ISIN-kod SE0004548451