Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Rentunders första båttvätt i medelhavet installerad och utökar samarbete med distributör

Rentunder AB har under förra året sålt 50% delägande i en båttvätt till bolagets distributör i Kroatien där Rentunder behåller 50% ägande. Denna tvätt har nu installerats och kan börja tas i drift. Bortsett ifrån Norden är detta Rentunders första leverans av BIGWASH i Europa. Rentunder har nu även valt att ge Clean Blue d.o.o rättigheterna att vara distributör i Montenegro och Slovenien.

Rentunder Holding ABs helägda dotterbolag Rentunder AB (Rentunder) har tidigare sålt 50% av en BIGWASH-16 till Clean Blue d.o.o som är distributör för Rentunder i Kroatien. Denna tvätt är nu installerad och kan börja tas i drift. Rentunder har tidigare kommunicerat att detta beräknades ske under första halvåret 2020, och genom hårt arbete från alla parter har tvätten redan i början på året kunnat komma på plats. Rentunder har även valt att ge Clean Blue d.o.o rättigheterna att vara distributör i Montenegro och Slovenien.

VD Kommenterar:

" Vår partner har jobbat enträget för att få tillstånd på plats, säkra en bra hamn och en bra plats i hamnen. Hamnen ligger precis söder om Staden Pula i Norra Kroatien, och båttvätten ligger vid inloppet där den är väl synlig, men ändock väl skyddad från vågor och vind. Vi ser fram emot ett långt och framgångsrikt samarbete med vår partner Clean Blue d.o.o och deras goda arbete såhär långt gör att vi nu med glädje tar och utökar deras territorium till att inkludera Montenegro och Slovenien.

Vi är mycket glada över att vara med som delägare i denna viktiga referensanläggning och att den nu kan börja generera intäkter. Vi har sett från USA marknaden hur viktigt det var att få en första anläggning på plats för att möjliggöra ytterligare tillväxt. På samma vis ser vi att det är väsentligt att ha en referens i medelhavet för att kunna bjuda in kunder och se hur bra denna lösning är för båtägare att hålla sitt skrov rent på ett ekonomiskt, praktiskt och miljövänligt vis. Att få del i tvättintäkterna, för att få ökade och återkommande intäkter och bättre lönsamhet från de maskiner vi levererar är också en viktig del i Rentunders företagsbyggande. Genom att vara delägare i båttvättar kan Rentunder som i denna affär enbart stå kostnaden för service/underhåll under garantitiden. Rentunder tar en procentsats på all omsättning från tvättandet och efter 1 år förväntas inga ytterligare kostnader uppstå för Rentunder när maskinen drivs. Vi kan enkelt hålla koll på hur mycket som tvättas genom räkneverk på tvätten som vi tagit fram, och även komplettera med kamerainspelning för att erhålla ytterligare information. "

För ytterligare information kontakta:

Mikael Alvén, VD

[email protected]

+46 (0)70 486 3839

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic SMT. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Rentunder Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 februari, 2021 kl. 13.35 CET.

Rentunder AB påbörjar samarbete med Expedition Rädda Östersjön

Miljöteknikbolaget Rentunder har inlett ett samarbete med organisationen Expedition Rädda Östersjön.


Rentunder AB säljer båtbottentvätt till Enköpings segelsällskap

Rentunder AB har tecknat ett avtal med Enköpings segelsällskap, om att leverera en båtbottenvätt av modell BIGWASH 14.


Rentunder AB säljer ytterligare en båtbottentvätt till Frankrike

Rentunder AB inleder året genom att teckna ett avtal med sin franska distributör G&G Boatwash, om att leverera en båttvätt av modell BIGWASH 12 till Frankrike. Förväntad leverans första kvartalet 2024.


Rentunder AB säljer båtbottentvätt till Nynäshamns kommun

Rentunder AB har tecknat ett avtal med Nynäshamns kommun om att leverera en båtbottentvätt av modell BIGWASH 16 med placering i Nynäshamns Gästhamn. Detta blir den andra båtbottentvätten i gästhamnen för att ytterligare möta den ökade efterfrågan. Planerad leverans är sommaren 2023.
Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted