REGMAR

Rentunder publicerar bokslutskommuniké för 2022

Rentunder Holding AB redovisar en omsättning på 8 336 730 SEK 
(helåret 2021:11 664 877 SEK) och resultat efter skatt om -2 160 204 SEK 
(helåret 2021: -1 114 731 SEK) för helåret 2022. Årsredovisning beräknas vara klar under april månad. 

Rentunder Holding publicerar bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2022. Årsredovisning beräknas vara klar under april månad. Kommande rapporttillfällen avser årsredovisning 2022 som är planerad till den 5 april 2023 och halvårsrapport som redovisas 25 augusti 2023. Bolagets rapport finns i dess helhet tillgänglig bifogat detta pressmeddelande på bolagets hemsida www.driveinboatwash.com/sv.

Bolagets VD lämnar följande kommentar i bokslutskommunikén:
"Trots ett relativt utmanande 2022 med bland annat en stigande inflation, försvagad krona, krig i vårt närområde och med en allmänekonomisk mättnad på marknaden har bolaget sett ett ökat antal förfrågningar från Europa och övriga världen. Dock med en något fördröjd säljcykel med anledning av det rådande världsläget. 

Våra första sålda båtbottentvättar i mellersta- och södra Europa har bidragit starkt till en ökad synlighet, då de under 2022 haft sitt första riktiga operativa verksamhetsår där vi tydligt ser ett förändrat beteende hos båtägaren. Den svenska marknaden visar på en fortsatt stabil ökning av antalet tvättade båtar med ett genomsnitt på +15% på våra anläggningar. Intresset från båtklubbar samt marinor har ökat då våra 
båtbottentvättar ses som ett gott alternativ i målet att uppnå miljökraven. Bolaget tar även ett starkare grepp kring produktutveckling med koncentration på förbättringar som möjliggör att fler antal båtar kan tvättas under säsongen.

Installationen på Åland har haft ett mycket starkt första driftår med flertalet återkommande nöjda båtägare. Det är en växande trend även i våra nordiska grannländer, att båtägare vill prioritera mer praktiska och prisvärda metoder för båtbottenunderhåll. Under föregående år ingick bolaget även ett nytt samarbete med en distributör för Egypten och ett antal länder i Gulf-området. Vi har aktivt verkat för att åter öppna upp i USA, vilket är en pågående strategi även för 2023. 

Bolagets satsning på fler antal anställda har intensifierat en proaktiv bearbetning av nya marknader, med anpassad strategi i syfte att öka bolagets marknadsandelar. 
Årets omsättning uppgick till 71% (8 336 730 kr) gentemot föregående år (11 664 877 kr) med en ökad förlust på 94% ( -2 160 204 kr) gentemot föregående år (-1 114 731 kr). Detta skall ses mot en förlängd säljcykel pga rådande världsläge vilket resulterat i minskad omsättning.

Vidare har bolaget ökade personalkostnader i satsningen att sälja fler antal maskiner, stärka befintliga distributörer samt vidareutveckla Drive- in Boatwash koncept. De ökade kostnaderna ovan och den minskade omsättningen är anledningen till att bolaget ökar förlusten mot föregående år".

För ytterligare information kontakta:
Carina Bjerner, VD
[email protected]
+46 (0) 601 61 10

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer anläggningar som på mekanisk väg rengör båtbottnar i syfte att ej behöva använda giftig båtbottenfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic SMT. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Rentunder Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24 februari, 2023.


Om Rentunder

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. 

Webbplats
www.driveinboatwash.com/sv/

Prenumerera

Få löpande information från Rentunder via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RENT ISIN-kod SE0004548451