Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Rentunder expanderar internationellt med genombrottsorder i Schweiz

Nordic SME-listade cleantechbolaget Rentunders har sålt en av bolagets miljöanpassade båttvättar - BIGWASH - till sin distributör i Schweiz. Det är bolagets första försäljning till Schweiz. Ordervärdet uppgår till ca 3 mkr.

Rentunder har genom sin schweiziska distributör sålt en första BIGWASH till Schweiz. Ordervärdet uppgår till ca 3 mkr. Borsttvätten planeras att installeras senast under tredje kvartalet i Schweiz. Förhandling om lokalisering pågår.

"Vi har en mycket ambitiös internationell expansionsplan, som vi ser håller på att förverkligas. Därför är vi glada att ha en skicklig och framåt distributör som Swiss Elementic. Schweiz har ett mycket aktivare båtliv än vad många kanske tror. Dessutom är miljömedvetenheten i landet mycket stor", säger Mikael Alvén, vd för Rentunder Holding, och fortsätter:

"Vi har ett mycket gott samarbete med Swiss Elementic och gett dem möjlighet att bearbeta potentiella kunder i flera länder i Europa, bland annat Tyskland, Österrike och delar av Frankrike. Rentunder har redan tidigare i år installerat sin första båttvätt i Europa, utanför Norden, i Kroatien, och kommer därmed ha två installationer i Europa utanför Norden i år. Rentunder har 4 duktiga distributörer i Europa vilket redan resulterat i försäljning av 3 maskiner på nya marknader sista månaderna."

För ytterligare information kontakta:

Mikael Alvén, VD

[email protected]

+46 (0)70 486 3839

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic SMT. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Rentunder Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 maj, 2021

Nerladdningsbara filer

Rentunder AB påbörjar samarbete med Expedition Rädda Östersjön

Miljöteknikbolaget Rentunder har inlett ett samarbete med organisationen Expedition Rädda Östersjön.


Rentunder AB säljer båtbottentvätt till Enköpings segelsällskap

Rentunder AB har tecknat ett avtal med Enköpings segelsällskap, om att leverera en båtbottenvätt av modell BIGWASH 14.


Rentunder AB säljer ytterligare en båtbottentvätt till Frankrike

Rentunder AB inleder året genom att teckna ett avtal med sin franska distributör G&G Boatwash, om att leverera en båttvätt av modell BIGWASH 12 till Frankrike. Förväntad leverans första kvartalet 2024.


Rentunder AB säljer båtbottentvätt till Nynäshamns kommun

Rentunder AB har tecknat ett avtal med Nynäshamns kommun om att leverera en båtbottentvätt av modell BIGWASH 16 med placering i Nynäshamns Gästhamn. Detta blir den andra båtbottentvätten i gästhamnen för att ytterligare möta den ökade efterfrågan. Planerad leverans är sommaren 2023.
Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted