Rentunder erhåller distributör för Qatar, Bahrain, Förenade Arabemiraten och Egypten

Nordic SME-listade cleantechbolaget Rentunder har tecknat ett distributionsavtal för Qatar, Bahrain, Förenade Arabemiraten och Egypten.

 

Nordic SME-listade cleantechbolaget Rentunder har tecknat ett distributionsavtal för Qatar, Bahrain, Förenade Arabemiraten och Egypten. Vidare innebär avtalet att Rentunder erhåller 50 000 EUR under 2022. Avtalet är kopplat till minimumkrav gällande order av båtbottentvättar.

 

VD för Rentunder kommenterar:

"Vi har sett ett växande intresse från flertalet länder i Mellanöstern med ett starkt marint fäste. Det är glädjande att vi funnit en ytterligare kompetent samarbetspartner. Vår nya distributör har ett starkt nätverk av goda marknadskontakter, samt resurser för att bearbeta dessa områden.

Bolaget har under de senaste åren byggt upp ett strategiskt nätverk av distributörer i stora delar av Europa. Dessutom har bolaget levererat viktiga referensanläggningar till Frankrike, Schweiz och Kroatien. Bolaget kommer som tidigare nämnt att fokusera på en utvidgad distribution. Målsättningen är att nå en global rikstäckning.

Rentunders installationer runt om i Norden, Europa och USA har fått ett rejält uppsving i antalet tvättade båtar i år. Den senaste installationen på Åland påvisar en mycket god tendens redan efter några veckor i drift. Bolaget kommer att vara representerade på METS i Amsterdam i höst, vilket är världens största mässa för maritima tillbehör. Representationen på mässan syftar till att synliggöra bolagets miljöteknik inför fler potentiella investerare och köpare."

 

För ytterligare information kontakta:

Carina Bjerner, VD

[email protected]

+46 (0)70 601 61 10

 

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic SMT. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Rentunder Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 Augusti, 2022

Rentunder AB säljer båtbottentvätt till Nynäshamns kommun

Rentunder AB har tecknat ett avtal med Nynäshamns kommun om att leverera en båtbottentvätt av modell BIGWASH 16 med placering i Nynäshamns Gästhamn. Detta blir den andra båtbottentvätten i gästhamnen för att ytterligare möta den ökade efterfrågan. Planerad leverans är sommaren 2023.Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted