Norges Miljöminister och Världsnaturfonden besöker båttvätt

Båttvätten som Rentunder levererat till Norge har fått besök av Norges Miljöminister och representant från Världsnaturfonden. Besöket följdes av Norges statliga Television, NRK, som visade inslaget kl 19 i lördags.

Rentunder levererade förra året Norges första båttvätt. I Norge har man haft stort fokus på utsläpp av mikroplaster i havet, vilket båtfärger bidrar till, utöver andra utsläpp såsom tungmetaller, som fått större fokus i Sverige. Rentunder anser att besöket av Norges Miljöminister, Ola Elvestuen, visar på ett intresse från norska staten att öka fokuset på att minska utsläpp i haven från bland annat båtfärger. Miljödirektoratet avsätter också 80 mNOK för 2018 till åtgärder för att förbättra Norges vattenkvalitén. Världsnaturfonden, som också hade en representant på plats, Seniorrådgivare Fredrik Myhre, har påbörjat ett projekt för att minska utsläpp i havet. Under eventet offentliggjordes även att statliga Miljödirektoratet i Norge bidrar med pengar vilket möjliggör gratis tvättning under 2018 i Vollen, där tvätten ligger.

Rentunders VD, Mikael Alvén kommenterar

"Det glädjer oss att båttvätten får positiv uppmärksamhet, och vi uppskattar stort signalvärdet från detta besök. Vi vill att fler norrmän bekvämt och prisvärt ska kunna ta hand om sin båt på ett sätt som skonar miljön, precis som många tusentals redan gör i Sverige.

När jag var på plats på Norges största båtmässa, Sjøen for Alle, för 2 veckor sedan var det även tydligt att det finns ett reellt intresse för vår lösning. Jag vill passa på att tacka Anders Øgaarden, Vollen Marinesenter, som äger och driver tvätten och Erlend Nordbak, vår agent i Norge. De gör båda ett fantastiskt jobb för att sprida kunskap om fördelarna med båttvätt.

Miljötillståndsansökningar tar som tidigare kommunicerat tid att genomgå på nya platser och i nya länder. Ur ett internationellt perspektiv är det därför mycket glädjande att kunna visa ett så starkt positivt intresse av välkända och trovärdiga källor."  

Inslaget på NRK finns att se på länken nedan och börjar 13 min och 57 sek in i programmet.

https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/NNFA02032418/24-03-2018

26 mars 2018

För ytterligare information kontakta:
Mikael Alvén, VD
[email protected]
+46 (0)70 486 3839

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic MTF. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com. Aqurat Fondkommission AB är bolagets Mentor.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 mars, 2018 kl. 10.05 CET.


Om Rentunder

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. 

Webbplats
www.driveinboatwash.com/sv/

Prenumerera

Få löpande information från Rentunder via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RENT ISIN-kod SE0004548451