REG

Kommuniké från årsstämma i Real Holding i Sverige AB (publ) den 11 juni 2020

Real Holding i Sverige AB (publ) höll under torsdagen den 11 juni 2020 årsstämma för verksamhetsåret 2019 varvid följande huvudsakliga beslut fattades.

Fastställelse av balans- och resultaträkning samt disposition beträffande bolagets resultat

Årsstämman fastställde de i årsredovisningen intagna balans- och resultaträkningarna samt beslutade att bolagets resultat för 2019 skulle överföras i ny räkning.

Styrelse och revisor

Årsstämman beviljade styrelseledamöterna och verkställande direktören ansvarsfrihet för verksamhetsåret 2019.

Årsstämman omvalde styrelseledamöterna Bengt Engström, Michael Derk och Fredrik Högbom samt valde Dimitrij Titov till ny styrelseledamot för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Dimitrij Titov valdes till styrelsens ordförande. Årsstämman valde revisionsbolaget Pricewaterhouse Coopers AB (PwC) med Magnus Olsson som huvudansvarig revisor för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Styrelse- och revisorsarvode

Årsstämman fastställde att styrelsearvode ska utgå med 200 000 kronor till styrelsens ordförande samt med 100 000 kronor till var och en av de övriga bolagsstämmovalda styrelseledamöterna med undantag för styrelseledamot som erhåller ersättning från bolaget för sitt operativa arbete i bolaget. Årsstämman beslutade att arvode till revisorn ska utgå löpande enligt av bolaget godkänd räkning.

Valberedning

Årsstämman beslutade om riktlinjer för valberedningen samt valde Michael Derk, Bengt Linden och bolagets styrelseordförande som ledamöter av valberedningen för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Michael Derk valdes till valberedningens ordförande.

Bemyndigande

Årsstämmande beslutade att bemyndiga styrelsen att, intill nästa årsstämma och inom ramen för bolagsordningens gränser, vid ett eller flera tillfällen, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, besluta om emission av (i) stamaktier av serie B, (ii) konvertibler som berättigar till konvertering till stamaktier av serie B, och/eller (iii) teckningsoptioner som berättigar till teckning av stamaktier av serie B. Emissionerna ska kunna ske mot kontant betalning, genom apport eller genom kvittning, eller i övrigt förenas med villkor.

Omvandlingsförbehåll

Årsstämman beslutade om införande av ett omvandlingsförbehåll i bolagsordningen innebärandes att stamaktier av serie A på begäran av ägare av sådana aktier ska omvandlas till stamaktier av serie B. Sådan begäran ska tillställas styrelsen och komma styrelsen till handa under februari respektive augusti månad.

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman och de fullständiga förslagen. Kallelse till årsstämma samt fullständiga förslag avseende årsstämmans beslut finns tillgängliga på bolagets hemsida www.realholding.se.

För ytterligare information: www.realholding.se

Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 11 juni 2020 kl. 12,15 CET.

Kent Söderberg, VD

Telefon + 46 70 522 86 46

E-post: [email protected]

Om Real Holding i Sverige AB (publ)

Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Michael Derk privat och via bolag, Svea Ekonomi AB (publ) samt Bengt Linden privat och via bolag. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic SME under kortnamnet REAL B.


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70