Kallelse till extra bolagsstämma för beslut om bl.a. en företrädesemission av B-aktier i Real Holding i Sverige AB (publ), org nr 556865-1680

Styrelsen i Real Holding i Sverige AB (publ) ("Bolaget") har idag kallat till extra bolagsstämma. Bolagsstämman skall hållas den 15 mars 2019 och enligt styrelsens förslag skall beslut fattas om bl.a. en företrädesemission för att stärka Bolagets egna kapital enligt de huvudsakliga villkor som beskrivs nedan. Kallelse i sin helhet finns att tillgå på Bolagets hemsida och bilagt detta dokument.

Enligt styrelsens förslag är avstämningsdag för deltagande i företrädesemissionen den 22 mars 2019 och anmälnings- och teckningstid kommer att löpa från och med 26 mars till och med 9 april 2019. Separat prospekt kommer att publiceras innan teckningstidens början. Företrädesemissionens genomförande förutsätter att den röstas igenom på extra bolagsstämman den 15 mars 2019.

Motivet till emissionen är att stärka det egna kapitalet för att genomföra den refinansiering som är nödvändig för att fortsätta utvecklingen av Bolaget. Belåningsgraden behöver minskas från dagens ca 85 % och Bolaget behöver skapa ett positivt kassaflöde. Genom företrädesemissionen om 50-60 mkr skapar Bolaget goda förutsättningar för att kunna förhandla med långivare om bättre villkor och lösa några av skulderna.

Bolaget har parallellt tecknat ett intentionsavtal med Jool Markets om refinansiering, se separat pressmeddelande idag 2019-02-12.

Fullständiga villkor för och handlingar avseende företrädesemissionen kommer finnas tillgängliga hos Bolaget senast två veckor före stämman.

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 12 februari 2019 kl. 08:00 CET

Stockholm den 12 februari 2019

Styrelsen i Real Holding i Sverige AB (publ)

För ytterligare information: www.realholding.se

Bengt Engström, styrelsens ordförande
Telefon: +46 72 500 9444
E-post: [email protected]

Lars-Olof Olsten, styrelseledamot och CFO
Telefon: +46 70 824 75 90
E-post: [email protected]

Om Real Holding i Sverige AB (publ)

Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Bengt Linden AB, Gremio Fastigheter AB, Kedrik Holding AB och Abelco Investment Groups. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF under kortnamnet REAL MTF B.


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70