Företrädesemissionen tecknad till 86% och inlösenerbjudandet av preferensaktier tecknat till 72%

Real Holding har i en finansmarknad som under senhösten varit tuff för framförallt fastighetsbolag lyckats uppnå en nästintill fulltecknad emission och dessutom fått större delen av sina preferensaktier inlösta. Detta medför att bolagets balansräkning genomgått en påtaglig förstärkning och att bolagets framtidsutsikter och möjligheter till framförallt billigare upplåning nu är betydligt bättre än före transaktionerna.

Nyemissionen av units om högst 63 MSEK har tecknats till cirka 55 MSEK. Erbjudandet av inlösen av preferensaktier har accepterats till cirka 72 procent. Styrelsen har med dessa resultat valt att avsluta emissionen och göra en tilldelning i förhållande till teckningssedlarna.

Det har dock kommit till styrelsens kännedom att vissa innehavare av preferensaktier med förvaltare i utländska banker inte fått fullständig information om inlösenerbjudandet och företrädesemissonen. Styrelsen har därför valt att godkänna senare inkomna anmälningssedlar. Detta kan leda till att ett litet antal ytterligare preferensaktier kommer att lösas in.

Real Holding presenterade under hösten både en ny ledning och en ny renodlad strategi i syfte att dels kunna refinansiera sig till bättre villkor och dels lägga grunden för en kommande tillväxtresa. En av grundförutsättningarna att kunna realisera denna strategi var att genomföra ett inlösenserbjudande av en större del av preferensaktierna samt genomföra en nyemission. Detta första steg är nu genomfört.

- " Med den renodling av bolaget som påbörjats och med emissionerna i ryggen kan vi nu titta framåt och ta nya tag i en marknad som har väldigt stor potential. Vi har fortsatt ett uppbyggnadsarbete att göra för att såväl förtjäna en börsplats som att infria ägarnas förväntan på bolaget. För detta arbete har vi nu en stabil grund att stå på", säger Anna Weiner Jiffer, VD för Real Holding i en kommentar.

Med den nya strategin, tydliga planen och det kapital som nu tillförts bolaget gör styrelsen nu bedömningen att Bolagets rörelsekapital täcker bolagets planerade drift under den kommande 12-månadersperioden.

Stockholm den 11 Januari 2018

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 11 januari 2018 kl. 07:30 CET.

För ytterligare information: www.realholding.se

Anna Weiner Jiffer, tf VD
Telefon: +46 70 681 61 50
E-post: [email protected]

Bengt Engström, styrelseordförande
Telefon: +46 72 500 94 44
E-post: [email protected]

Lars-Olof Olsten, CFO och styrelseledamot
Telefon: +46 70 824 75 90
E-post: [email protected]

Om Real Holding i Sverige AB (publ)
Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Gremio Fastigheter AB, LMK Forward AB, Kredrik Holding AB och Bengt Linden AB. Eminova Fondkommission agerar som Bolagets mentor och Penser fk som Likvidgarant. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF under kortnamnet REAL MTF B.

www.realholding.se


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70