Delårsrapport Q3 2017

DELÅRSRAPPORT 3, Q3 2017

Real 2.0 lönsamhet och tillväxt i fokus

"Bolaget är i ett tidigt skede i sin "turn-around" till Real 2.0, och vi kan redan börja skönja viss positiv utveckling. Det tredje kvartalet levererar högre intäkter och ett bättre rörelseresultat än motsvarande period föregående år. Finansnettot är något sämre än motsvarande period förra året pga. de nya lån som upptagits vid det fastighetsförvärv som gjorts jämförelse med föregående kvartal, Q2 2017, är det dock förbättrat. Så även på detta viktiga nyckeltal har vi lyckats vända trenden i bolaget" säger Anna Weiner Jiffer, VD för Real Holding.

De totala intäkterna för kvartalet uppgick till 9,0 (6,5).

Hyresintäkterna uppgick till 6,5 (5,4).

Driftnettot uppgick till 4,8 (3,7).

Rörelseresultatet uppgick till 1,9 (1,5).

Resultat efter skatt uppgick till -3,9 (3,0).

Fastigheten Torsås 1:141 tillträdes 20 juli 2017. Fastigheten värderades till 17 MSEK i förvärvet.

Anna Weiner Jiffer valdes in i styrelsen och tillträdde som tillförordnad.

VD den 4 september. Anna och Lars-Olof Olsten valdes in i och Peter Karlsten avgick ur styrelsen på Årsstämman.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER TREDJE KVARTALETS UTGÅNG

En nyemission, erbjudande om teckningsoptioner samt konvertering av preferensaktier till B-aktier är pågående vid tiden för denna rapports avlämnande.

Det planerade tillträdet av Fastighets AB Kompaniet 3 (innehållande fastigheten Kompaniet 4, Tranås) har skjutits till 1 februari 2018 då möjligheterna till bättre nansieringsvillkor är större efter genomförda emissioner.

Lars-Olof Olsten har tillträtt som CFO och Joakim Einarsson som Transaktions - och Fastighetschef.

Bolaget har presenterat en ny affärs- och fastighetstrategi som börjat implementeras.

"Bolaget äger fastigheter som genererar bra avkastning men har sedan starten byggts på en ofördelaktig nansierings- struktur, präglad av höga räntekostnader, korta löptider och hög belåningsgrad, något som nu åtgärdas i en kraftfull "turn-around" av hela verksamheten och organisationen. Vi har kompetensförstärkt styrelsen och har en helt ny ledning på plats som i nära samarbete med de nya huvudägarna arbetat intensivt med bolagets nya strategi och renodlingen av bolagets fastighetsbestånd. Vi ser som sagt redan resultat av detta arbete i form av rejäla kostnadsbesparingar och positi- va kassaflöden förväntas inträda redan under början av 2018."

"De två emissioner vi nu genomför är viktiga för att bolaget skall kunna genomföra en genomgripande renansiering av bolagets lån för att kunna minska bolagets upplåningskostnader och skapa en sund balansräkning som vi kan bygga ifrån. Med större eget kapital i Real Holding kan avkastningen från de bentliga fastigheterna förbättras, och nya fastigheter med goda hyresavtal kan tillträdas. Då emissionen till största delen är garanterad av våra huvudägare så ser jag fram emot att inom kort även kunna påbörja bolagets tillväxtresa. "

"Den nya strategin innebär att vi renodlar "Real Holding 2.0" till att bli ett välskött, växande och lönsamt fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i välmående tillväxtorter. Vi fokuserar på orter i tillväxt, med ett diversierat näringsliv och låg konjunkturkänslighet. Genom väl avvägda förvärv och aktiv och långsiktig förvaltning parat med en riskjusterad belåning har vi mycket goda möjligheter att skapa ett stort förädlingsvärde både på kort och lång sikt. En resa jag ser fram emot att få leda och en resa jag hoppas att våra aktieägare vill delta i." säger Anna Weiner Jiffer.

Januari - september 2017 i korthet
MSEK om inget annat anges (siffrorna inom parantes avser samma period föregående period)

Totala intäkter 36,4 (16,5)
Hyresintäkter för perioden 28,5 (15,2).
Driftnetto 15,7 (9,2).
Rörelseresultat 1,4 (-3,2).
Resultat efter skatt -79,2 (-4,7).
Eget kapital per 30 september 2017 40,1 (90,1).
Periodens nettoresultat per aktie -4,96 kronor (-0,65 kronor).
Eget kapital per aktie den 30 september 2017 2,51 kronor (7,67 kronor).
Koncernens fastighetsbestånd 259,3 (246,6)

Stockholm den 28 november 2017

Denna information är sådan information som Real Holding i Sverige AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentlig- görande den 28 november 2017 kl. 07:30 CET

För ytterligare information: www.realholding.se

Anna Weiner Jiffer, tf VD
Telefon: +46 70 681 61 50
E-post: [email protected]

Lars-Olof Olsten, CFO 
Telefon: +46 70 824 75 90 
E-post: [email protected]

Bengt Engström, styrelseordförande
Telefon: +46 72 500 94 44
E-post: [email protected]

OM REAL HOLDING I SVERIGE AB (PUBL)

Real Holdings affärsidé är att förvärva och förvalta kommersiella fastigheter och samhällsfastigheter i tillväxtorter med diversifierat näringsliv inom segmenten tillverkning, lättindustri, lager och logistik. Genom aktiv och långsiktig förvaltning med en riskjusterad belåning skapas ett stort förädlingsvärde. Största ägare i bolaget är Gremio Fastigheter AB, LMK Forward AB, Kredrik Holding AB och Bengt Linden. Eminova Fond- kommission agerar som Bolagets mentor och Penser fk som Likvidgarant. Real Holdings aktier handlas på NGM Nordic MTF under kortnamnet REAL MTF B.

www.realholding.se


Om Real Fastigheter

Webbplats
www.realfastigheter.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Real Fastigheter via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn REAL ISIN-kod SE0020679025

IR-Kontakt

Fredrik Högbom IR-kontakt [email protected] +46 70 556 56 70