Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Valtes och Raytelligence AB ingår partnerskap för att utveckla system till stöd för anhörigvårdare i Europa.

Valtes www.valtes.eu, ett nederländskt caretech-företag och Raytelligence tillkännager ett strategiskt partnerskap för utveckling av stödsystem för hälsovård i hemmet över hela Europa. Samarbetet syftar till att integrera Raytelligence sensor Eazense för falldetektion i Valtes AI-system (maskininlärning) för att skapa trygghet för de som vårdar brukare i hemmet.

 

Hälsovårdssystemet i Europa är under hård press pga åldrande befolkning, vilket leder till en ökning av vård i hemmet. Bara i Nederländerna uppskattas antalet informella vårdgivare (t.ex. anhöriga), som ger vård vid sidan av ordinarie arbete, uppgå till ca 5 miljoner. Det ökade ansvaret kan leda till ett folkhälsoproblem med utbrändhet, som ger ytterligare tryck på hälsovården och ekonomin.

 

Valtes har utvecklat produkten Valtes Homecare som skall stödja informella vårdgivare på olika sätt, med speciellt fokus på falldetektion. Eftersom sensorerna är installerade i hemmet är integritetsfrågan av yttersta betydelse, att använda kamera i vardagsrum eller badrum är uteslutet.

 

Därför passar Eazense perfekt för denna applikation och marknad med sin förmåga att detektera fall och lokalisera personer i ett rum utan att kränka personens integritet. Den regionala myndigheten i Drenthe stödjer en pilot med 20 Eazense-sensorer i 20 privata hem som då utrustas med Vales Homecare lösning. Valtes integrerar Eazense som den primära sensorn i Valtes Homecare lösning.

 

"Valtes tycker det är mycket spännande att inleda ett partnerskap med Raytelligence för att utveckla stödsystem för vård i hemmet som skall ge informella vårdgivare trygghet i sin omsorg för sina äldre. Nu när hemvård ökar i betydelse är det av yttersta vikt att ha teknologi som ger stöd till vårdgivare och ökar tryggheten" säger John Beuving CTO Valdes.

 

Per-Arne Viberg CEO på Raytelligence säger, "Vi är stolta att ingå partnerskap med Valtes för att utveckla produkter till stöd för informella vårdgivare över hela Europa. Vår radarsensor Eazense är designad för inte inkräkta på den enskildes integritet och samtidigt ge värdefull information till vårdgivaren"

 

Över de kommande åren planerar Valtes att integrera Raytelligence radarteknologi som en standardsensor för falldetektion och positionering i privata hem. Samarbete mellan Raytelligence och Valtes har stor potential öka trygghet och välbefinnande hos informella vårdgivare över hela Europa.

För frågor hänvisas till:

Pelle Viberg, CEO Raytelligence

[email protected]

0702-20 33 82

 

Raytelligence AB

Olofsdalsvägen 40

302 41 Halmstad

Om Raytelligence AB

Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för monitorering inom både hälsoområdet och industri, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi samt sport.

Nerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted