Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Raytelligence lanserar vibrationssensor för tuffa miljöer

Industrin har länge efterfrågat en vibrationssensor som fungerar i tuffa miljöer (rök, damm, snö etc) för planerat underhåll som innebär stora besparingar. Det finns vibrationssensorer som använder laser mm som inte kan användas i tuffa miljöer.

Ett område för denna teknik är planerat underhåll av maskiner. De system som finns i dag kräver att sensorer placeras på den maskin som skall övervakas. I många applikationer går det inte att placera sensorer på maskinen för att det är för varmt eller det är ett sterilt område. Ett exempel på detta är fyllnadsmaskiner mejeriprodukter där man vill ha släta ytor och inte kan acceptera sensorer som blir svåra att rengöra.

Vi har nu lyckats utveckla en sensor som kan mäta dessa vibrationer beröringsfritt baserat på vår radarsensor RDZ2201. Detta är den första kommersiellt tillgängliga sensorn som kan utföra denna mätning.

För att demonstrera funktionaliteten hos denna sensor har vi gjort en liten demonstrationsvideo. Se den här:

På svenska: https://www.raytelligence.com/sv/prediktivt-underhall-filmdemonstration-av-vibrationsmatning/

In english: https://www.raytelligence.com/en/predictive-maintenance-video-showcase-of-vibration-monitoring/

En dialog pågår med bland annat en av de större globala spelarna inom mätteknik.

"Vi är övertygade att detta är ett genombrott för användning av radarteknik inom maskinövervakning. Vi ser i denna video hur även hinder så som en vägg inte hindrar att detektera den mikrometer rörelser som maskinen har. Vi har stora förhoppningar på de diskussioner vi för med några globala aktörer" säger Pelle Viberg, CEO Raytelligence AB

För frågor hänvisas till:

Pelle Viberg, CEO Raytelligence

[email protected]

0702-20 33 82

Om Raytelligence AB (publ)

Raytelligence är ett svenskt innovationsbolag, baserat i Halmstad som erbjuder produkter för monitorering inom både hälsoområdet och industri, baserat på bolagets egen 60 GHz radarteknologi samt sport.

Nerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted