Studentbostäder i Sverige har tecknat blockhyresavtal i Spånga med co-living företaget Allihoop

Hyresavtalet innebär en blockförhyrning på Fastigheten Ferdinand 8 i Spånga där Studentbostäder i Sverige, SBS, för närvarande slutför ett projekt med studentlägenheter. Allihop kommer att förhyra 69 lägenheter fördelade på 9 etagekorridorer med gemensamma utrymmen för de boende. Avtalet sträcker sig över 10 år med start 1 augusti 2021 med en årshyra på 3,7 MSEK med en instegsrabatt under 2021 om totalt 0,7 MSEK.

Allihoop erbjuder "co-living as a service" till young professionals. Det är en community-baserad boendeform där man hyr en egen möblerad lägenhet och har tillgång till gemensamma ytor som delas med andra. I hyran ingår olika tilläggstjänster, som wifi och städning, liksom tillgång till en specifik app för Allihoops medlemmar där de kan nätverka med varandra.

- Bostadsfrågan är komplex och kräver innovativa lösningar som möter behoven hos en rörlig publik i en växande stad. SBS delar den visionen på en rikstäckande nivå. Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och är stolta att tillsammans kunna öppna ytterligare ett community i Stockholm, som erbjuder fler unga talanger en inkluderade boendeform. Förutsättningarna är exceptionella och vi välkomnar våra medlemmar till Spånga redan i augusti, säger Milad Barosen, VD och co-founder på Allihoop.

- Allihop erbjuder inte bara ett boende, utan tillhandahåller även gemenskap genom moderna lösningar. Och det är precis vad vi söker till vårt Campus Ferdinand. Kombinationen studentbostad och näringsliv tror vi att vi kommer få se mer av i framtiden, vilket genererar ett värde för oss som fastighetsägare och för Stockholms stad, menar Samira Mchaiter, Förvaltningschef på SBS.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser: Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
CA@mangold.se

Om Studentbostäder i Sverige - SBS:
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Nerladdningsbara filerRÄTTELSE: KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA 27 MAJ 2021

Studentbostäder i Sverige AB (publ) offentliggjorde den 26 april 2021 pressmeddelande med kallelse till årsstämma 27 maj 2021. Följande är en rättelse av tidigare pressmeddelande som angav felaktigt säte och adress till bolagets kontor.KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA 27 MAJ 2021

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

Studentbostäder i Sverige AB (publ), org. nr 556715-7929, med säte i Stockholm, kallar härmed till årsstämma torsdagen den 27 maj 2021.


Studentbostäder i Sverige förvärvar fastighet i Stockholm stad med fastighetsvärde om cirka 300 MSEK

Studentbostäder i Sverige AB (publ) ("SBS") har idag ingått avtal om att förvärva bolaget Estea Delfinen PropCo AB innehållandes tomträtten till fastigheten Akka 10 ("Fastigheten") från Estea. Fastigheten är belägen i Bromma nära Alviks tunnelbanestation. Fastigheten har ursprungligen nyttjats för studentboende men drivs idag som long-stay hotell och är fullt uthyrd till Forenom Group Oy. Fastigheten har en total uthyrningsbar area om cirka 7 000 kvm och består idag av 182 mindre lägenheter med eget badrum samt kök eller kokvrå. I fastigheten finns gemensamma ytor där de boende kan umgås eller studera, ett gym samt en restaurang. Fastigheten har idag ett hyresvärde om cirka 15 MSEK.


Studentbostäder i Sverige AB expanderar i citynära stadsdel i studentstaden Norrköping och förvärvar fastighet för 15 Mkr

Studentbostäder i Sverige AB (publ) ("SBS") har tecknat avtal om att förvärva bolaget YOUTHL fastighet Ett Norrköping AB innehållandes tomträtten till fastigheten Ankarstocken 27 i Norrköping, där det planeras att uppföras över 200 bostäder. Avyttrare är YOUTHL Holding. Preliminär köpeskilling uppgår till 15 Mkr och en tilläggsköpeskilling om 10 Mkr utgår efter lagakraftvunnet bygglov. SBS kommer att utveckla projektet i ett samriskföretag (s.k. joint venture) tillsammans med Lotshamn och i samarbete med YOUTHL.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted