Studentbostäder i Sverige har tecknat blockhyresavtal i Spånga med co-living företaget Allihoop

Hyresavtalet innebär en blockförhyrning på Fastigheten Ferdinand 8 i Spånga där Studentbostäder i Sverige, SBS, för närvarande slutför ett projekt med studentlägenheter. Allihop kommer att förhyra 69 lägenheter fördelade på 9 etagekorridorer med gemensamma utrymmen för de boende. Avtalet sträcker sig över 10 år med start 1 augusti 2021 med en årshyra på 3,7 MSEK med en instegsrabatt under 2021 om totalt 0,7 MSEK.

Allihoop erbjuder "co-living as a service" till young professionals. Det är en community-baserad boendeform där man hyr en egen möblerad lägenhet och har tillgång till gemensamma ytor som delas med andra. I hyran ingår olika tilläggstjänster, som wifi och städning, liksom tillgång till en specifik app för Allihoops medlemmar där de kan nätverka med varandra.

- Bostadsfrågan är komplex och kräver innovativa lösningar som möter behoven hos en rörlig publik i en växande stad. SBS delar den visionen på en rikstäckande nivå. Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och är stolta att tillsammans kunna öppna ytterligare ett community i Stockholm, som erbjuder fler unga talanger en inkluderade boendeform. Förutsättningarna är exceptionella och vi välkomnar våra medlemmar till Spånga redan i augusti, säger Milad Barosen, VD och co-founder på Allihoop.

- Allihop erbjuder inte bara ett boende, utan tillhandahåller även gemenskap genom moderna lösningar. Och det är precis vad vi söker till vårt Campus Ferdinand. Kombinationen studentbostad och näringsliv tror vi att vi kommer få se mer av i framtiden, vilket genererar ett värde för oss som fastighetsägare och för Stockholms stad, menar Samira Mchaiter, Förvaltningschef på SBS.

För ytterligare information kontakta:
Rebecka Eidenert, VD Studentbostäder i Sverige,
+46-70 786 54 54, rebecka.eidenert@sbsstudent.se

Certified Adviser: Mangold Fondkommission AB
(556585-1267) Box 55691
102 15 Stockholm
+46 8 503 015 50
www.mangold.se
CA@mangold.se

Om Studentbostäder i Sverige - SBS:
SBS äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder i långsiktiga partnerskap med kommuner, regioner och högskolor. Vi erbjuder prisvärda studentboenden av hög kvalitet och en helt digitaliserad hyreshantering. Vår ambition är att bli Nordens ledande studentbostadsbolag och det givna valet för studenter på väg mot sitt drömyrke.

Nerladdningsbara filer

Studentbostäder i Sverige utnyttjar rätt till förtidsinlösen av utestående 2022-obligationer

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN)


Studentbostäder i Sverige AB påbörjar nyproduktion av totalt 419 studentbostäder i Karlstad

Studentbostäder i Sverige AB (publ) ("SBS") genom dotterbolag har tecknat entreprenadavtal med Ride Entreprenad AB för byggnation av första byggetapp i Karlstad. Avtalet innebär en totalentreprenad om att uppföra nybyggnation av 208 lägenheter i flerbostadshus med komplementbyggnader. De nya husen planeras att vara färdigställda under höstterminen 2022.
RÄTTELSE: KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA 27 MAJ 2021

Studentbostäder i Sverige AB (publ) offentliggjorde den 26 april 2021 pressmeddelande med kallelse till årsstämma 27 maj 2021. Följande är en rättelse av tidigare pressmeddelande som angav felaktigt säte och adress till bolagets kontor.KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA 27 MAJ 2021

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA

Studentbostäder i Sverige AB (publ), org. nr 556715-7929, med säte i Stockholm, kallar härmed till årsstämma torsdagen den 27 maj 2021.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
SE-102 45 Stockholm, Sweden

08-692 21 90

Om beQuoted