Preservia Bokslutskommuniké januari - december 2016

JULI - DECEMBER 2016

  • Nettoomsättning för perioden 0,0 (-) MSEK
  • Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till -0,0 (-) MSEK
  • Resultat efter skatt uppgick till -0,1 (-) MSEK Kassaflöde 1,1 (-) MSEK
  • Resultat per aktie 24,84 (-) SEK

Antal aktier uppgick vid periodens slut till 5 000 st.

Preservia AB (publ) bildades den 3 december 2015, av den anledningen saknas jämförbara värden för perioden. Bolaget har ett förlängt första räkenskapsår och avger sin första årsredovisning 2016-12-31.

JANUARI - DECEMBER 2016

  • Nettoomsättning för perioden 0,0 MSEK
  • Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till -0,3 MSEK
  • Resultat efter skatt uppgick till -1,1 MSEK 
  • Kassaflöde 1,6 MSEK 
  • Resultat per aktie -217,03 SEK

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER PERIODEN JULI - DECEMBER

  • Den 3 mars 2016 emitterade bolaget en obligation med 7,5% fast årlig ränta. Räntan betalas kvartalsvis och obligationens löptid är 4 år. Obligationsemissionen stängdes den 15 juli 2016. Emissionen tillför Preservia 81 MSEK före emissionskostnader.
  • Den 29 juli tillträde David Hansson som ordinarie ledamot i styrelsen. Han ersätter Lisa Grahm Borg.
  • Avsiktsförklaringen med Concent om förvärv av fastighetsprojekt i Upplands-Väsby löpte ut den 31 augusti 2016 och har inte förnyats eftersom säljaren pantsatt projektet i en annan struktur. 
  • Handpenning om ett annat fastighetsförvärv har erlagts. Detta objekt är inte tillträtt ännu varpå handpenningen i dagsläget är uppbokad som en fordran som löper med ränta. Preservia avser kunna avisera det tilltänkta förvärvet under första halvåret 2017.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER RAPPORTERINGSPERIODENS UTGÅNG

  • Bolaget har inte haft några väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång.

VD-KOMMENTAR
2016 var bolagets första verksamhetsår. Vårt fokus har varit på att bygga grunden för verksamheten och kapitalisera bolaget genom en obligationsemission. Syftet med kapitaliseringen har varit att kunna genomföra förvärv av bostadsfastigheter.

Bolaget tecknade under våren en avsiktsförklaring om att förvärva ett projekt i Upplands-Väsby från fastighetsutvecklaren Concent. Avsiktsförklaringen löpte ut den 31 augusti 2016 och har inte förnyats eftersom säljaren pantsatt projektet i en annan struktur.

Vidare har bolaget erlagt en handpenning på ett annat fastighetsobjekt. Då vi inte tillträtt objektet ännu är handpenningen i dagsläget uppbokad som en fordran som löper med ränta tillsvidare. Vi har för avsikt att kunna avisera det tilltänkta förvärvet under första halvåret 2017. Parallellt med det arbetar bolaget aktivt med att identifiera nya spännande projekt samtidigt som vi fortsätter driva befintliga projekt inom Preservia Fastigheter-koncernen.

Under året emitterade vi ett obligationslån, totalt tecknades 81 MSEK av 100 MSEK. I och med att förvärvet av Upplands-Väsby-projektet inte ägde rum används likviderna i projekt och investeringar i systerbolaget Preservia Hyresfastigheter AB. Framförallt har likviderna använts för byggnation av vårt projekt i Gävle, vilket ger oss en högre avkastning än räntan för obligationerna.

Diskussioner har förts i styrelsen om att slå ihop bolagen Preservia AB med systerbolaget Preservia Hyresfastigheter AB eftersom verksamheterna idag ändå bedrivs som en enhet. Bakgrunden till att Preservia AB startades var att vi önskade komma igång med kapitalresningen, i väntan på att förvärvet av Preservia Hyresfastigheter och dess projektbolag genomfördes.

Jag ser fram emot ett händelserikt 2017 med fokus på att fortsätta växa och utveckla vår fastighetsportfölj. Stockholm

28 februari 2017

Topias Riuttamäki
VD Preservia AB (publ)

KOMMANDE RAPPORTTILLFÄLLEN
Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 - 28 april 2017
Delårsrapport för januari - juni 2017 - 31 augusti 2017

ÅRSSTÄMMA
Årsstämman kommer att hållas den 16 maj 2017. Årsredovisningen kommer att finnas tillgänglig på bolagets hemsida måndagen den 27 april 2017.

Rapporten i sin helhet finns bifogad.

FÖR YTTERLIGAR INFORMATION KONTAKTA
Topias Riuttamäki, VD
Telefon + 46 73 069 82 66
[email protected]

Preservia AB (publ)
Org.nr 559038-6107
Mailbox 673
114 11 Stockholm

OM PRESERVIA AB (publ)
Preservia AB (publ) är ett helägt dotterbolag till Preservia Fastigheter AB, org.nr 559038-5323. Preservia AB (publ) registrerades 3 december 2015. Bolagets verksamhet är att bedriva investering i och utveckling av mark och fastigheter och därtill närliggande verksamhet. Bolaget har inte haft någon anställd personal under innevarande räkenskapsår. Mer information om Preservia AB finns på www.preservia.se.


Om Preservia

Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Preservia via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat