Kvartalsrapport oktober- december 2015 Bokslutskommuniké januari - december 2015

Kvartalet oktober - december 2015:

  • Nettoomsättningen uppgick till 56,7 mkr (38,5).
  • Rörelseresultatet (EBITA) blev 5,2 mkr (3,5).
  • Rörelsemarginalen (EBITA) blev 9,1 % (9,0 %).
  • Resultat efter skatt blev 3,9 mkr (2,5).
  • Vinst per aktie före skatt blev 0,55 kr (0,41) och efter skatt 0,43 kr (0,31).
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 7,5 mkr (4,5) vilket motsvarar 0,81 kr per aktie (0,56).

Helåret januari - december 2015:

  • Nettoomsättningen uppgick till 190,8 mkr (133,7).
  • Rörelseresultatet (EBITA) blev 15,4 mkr (10,3).
  • Rörelsemarginalen (EBITA) blev 8,1 % (7,7).
  • Resultat efter skatt blev 12,5 mkr (7,7).
  • Vinst per aktie före skatt blev 1,74 kr (1,31) och efter skatt 1,39 kr (1,00).
  • Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 15,4 mkr (8,1) vilket motsvarar 1,71 kr per aktie (1,06).
  • Under räkenskapsåret har bolaget gått samman med Fishbone Systems AB.
  • Som delbetalning för aktierna i Fishbone Systems AB har bolaget nyemitterat 900 000 B-aktier.
  • Bolagets namn har under året ändrats från Precio Systemutveckling AB (publ) till Precio Fishbone AB (publ).
  • Styrelsen avser föreslå årsstämman att för räkenskaps- året 2015 besluta om en utdelning om 1,15 (0,75) kr per aktie.

VD har ordet
För snart ett år sedan gick Precio och Fishbone samman. En sammanslagning mellan två konsultföretag brukar inte sällan innebära kulturkrockar med negativa effekter på verksamheten som ökad personalomsättning och "omstruktureringskostnader" som följd. Vårt samgående har hittills inte inneburit detta. Tvärtom har vi tillsammans skapat en marknadsposition och genomfört kundåtaganden som ingen av oss skulle klarat på egen hand. Framgången beror på den enskilda medarbetarens kompetens, engagemang och vilja att utveckla ett Precio Fishbone till ett ledande företag som skapar lösningar som gör skillnad för våra kunder. Jag är stolt och tacksam för att få jobba med 201 kollegor på Precio Fishbone och ser fram mot en fortsatt positiv utveckling under 2016!

Under fjärde kvartalet har vi ökat omsättningen med drygt 47 % och för hela året är ökningen knappt 43 %. Ökningen beror förstås till största delen på samgåendet med Fishbone men knappt 10 % är gemensam organisk tillväxt. Resultatet har ökat i takt med omsättningen och rörelsemarginalen (EBITA) har ökat något jämfört med motsvarande kvartal 2014, till 9,1 % (9,0). Motsvarande marginal för helåret är 8,1 % (7,7). Omsättningsökningen och marginalökningen innebär att 2015 är Precio Fishbones bästa år hittills med ett rörelseresultat på över 15 mkr.

Orderingången under sista kvartalet och början på 2016 har varit god bl a vi vunnit större affärer med Ericsson, WSP och Energimyndigheten. Intressanta uppdrag och en totalt sett god beläggning, med viss regional variation, har avslutat 2015. Tillväxten inom Office 365 och Microsoft Azure driver på utvecklingen och leder till konsultuppdrag och efterfrågan på de paketerade lösningar vi utvecklat som t ex Omnia Intranet och NGO On Line. Under kvartalet tecknade vi t ex vår första order med en tysk biståndsorganisation, Welthungerhilfe, som valt vår av Microsoft prisbelönade NGO On Line-lösning.

En paketerad lösning utgår från en produkt och sedan görs kundanpassningar i olika omfattning. En sådan paketering där kundanpassningarna är små har lanserats under slutet av året. Vi har utifrån den verksamhetsförståelse som vi fått i konsultuppdrag skapat en molntjänst som ger kommuner en enkel och kostnadseffektiv lösning för att hantera valadministration. Tjänsten heter Kaskelot On Line och levereras från Azure. Att utifrån den kunskap som byggs upp i kundprojekt gå vidare och utveckla paketerade lösningar ger oss en konkurrensfördel. Vi är i grunden ett konsultföretag men paketerade lösningar är en viktig komponent i vårt erbjudande till marknaden.

Den relativa andelen av Precio Fishbones omsättning som kommer från offentlig verksamhet har minskat något under året men den absoluta volymen har ökat. Vi se stora behov och möjligheter att inom den offentliga sektorn skapa ökad effektivitet och tillgänglighet med ökad digitalisering.

Precio Fishbones marknad är primärt Sverige där vi har en god geografisk spridning med kontor på åtta olika orter. Samtidigt sker en ökande andel av vår försäljning utanför Sverige. Under 2015 har vi levererat till kunder i åtta länder på fyra kontinenter. Närhet till kunden och långsiktiga relationer ger utökade affärer. För att skapa detta på andra marknader kommer vi under 2016 investera i att bygga en lokal närvaro på ett antal prioriterade marknader, främst genom att bygga ut ett partnernätverk för våra paketerade lösningar. Detta är en långsiktig investering som under 2016 kommer att vara i ett uppbyggnadsskede.

Malmö den 19 februari 2016

Christer Johansson

Om Precio Fishbone
Precio Fishbone är ett konsult- och systemutvecklingsföretag med verksamhet i Borlänge, Göteborg, Örebro, Eskilstuna, Malmö, Stockholm, Västerås, Växjö och Ho Chi Minh City i Vietnam. Företaget har också ett representationskontor i London.

Totalt är cirka 200 personer anställda i koncernen.

Precio Fishbone utvecklar och tillhandahåller såväl paketerade som skräddarsydda IT- lösningar där förståelse för kundens verksamhet är en lika viktig utgångspunkt som teknik. Precio Fishbone är Microsoft Partner inom fem områden: Collaboration and Content, Application Development, Application Integration, Data Analytics och Cloud Platform.

Företaget är listat på NASDAQ First North Premier. Consensus Asset Management är bolagets Certified Adviser.

www.preciofishbone.se


Om Precio Fishbone

Precio Fishbone är ett konsult- och systemutvecklingsföretag.

Webbplats
www.preciofishbone.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Precio Fishbone via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn PRCO-B ISIN-kod SE0000141137 Certified Adviser Carnegie Investment Bank