Delårsrapport januari - mars 2021

PRECIO FISHBONE AB (publ)

KVARTALSRAPPORT

Januari - mars 2021

· Nettoomsättningen uppgick till 64,2 mkr (65,8).

· Rörelseresultatet (EBITA) blev 7,0 mkr (7,3).

· Rörelsemarginalen (EBITA) blev 11,0 % (11,0%).

· Resultat efter skatt blev 5,2 mkr (5,3).

· Vinst per aktie efter skatt blev 0,54 kr (0,55).

· Kassaflödet från den löpande verksamheten blev 8,8 mkr (7,7) vilket motsvarar 0,96 kr per aktie (0,84).

· Styrelsen föreslår årsstämman att besluta om en ordinarie utdelning om 1,90 kr per aktie (0,00) samt en extra utdelning om 1,00 kr per aktie (0,00).

VD har ordet

Efter en svag inledning av kvartalet har omsättning och resultat förbättrats. EBITA-marginalen på 11 procent är densamma som för förra årets första kvartal trots något lägre omsätting och EBITA-resultat. Kvartalet har påverkats av covid-19-pandemin men i allt mer begränsad omfattning.

Den svaga starten av kvartalet berodde på att två större projekt inte startades i januari som planerat. Från en situation med god beläggning gick vi på en vecka till ett utmanande läge, men genom gemensamma anstängningar löste vi det och kunde gå ut ur kvartalet med en starkt förbättrad debiteringsgrad.

Vid den här tiden 2020 var osäkerheten inför framtiden mycket stor och vi tvingades under året minska vår personalstyrka för att anpassa den till efterfrågan. Det finns fortfarande osäkerheter och vi är inte opåverkade av den tredje våg av smittspridning som nu är över oss. Trots det ser vi i grunden positivt på 2021. Marknads- och säljarbete ger resultat och vi har sedan årsskiftet redan rekryterat drygt hälften av det antal medarbetare vi tyvärr var tvingade att minska med under 2020.

Konsultverksamheten

Under kvartalet har vi haft en mycket varierande debiteringsgrad i konsultdelen av vår verksamhet. Variationen mellan de olika månaderna och våra olika regioner har varit stor. En fördel med att distansarbete nu accepteras av i stort sett alla kunder är att det har hjälpt oss att jämna ut beläggningen över regionerna. Trots det och trots att trenden under kvartalet har varit positiv ligger den genomsnittliga debiteringsgraden under vår normala nivå och under vår målsättning. Vi ser dock positivt på fortsättningen av året inte minst genom att vi ingår i ett av de konsortier som fått tilldelning i Kammarkollegiets ramavtalsupphandling av IT-konsulter. Avtal kommer successivt att tecknas under året med omgående början för ett av avtalsområdena och efter det kommer vi få tillgång till avrop från många olika typer av offentliga organsiationer.

Produkterna

Jag har i flera VD-ord beskrivit att de begränsade möjligheterna till personliga möten i försäljningsfasen och i uppstarten av implementeringsfasen påverkar försäljningen till nya kunder negativt. Acceptansen för försäljning och implementering på distans har dock ökat. Under kvartalet har vi fått fler nya NGOonlinekunder som DT Global, Rutgers och Heifer. Även för Omnia har vi lyckats bra med bland annat BillerudKorsnäs, Rottneros, Post- och Tele-styrelsen och Karlstad Kommun som nya kunder i Sverige och ARC Resources i Kanada och Alten France som ett par exempel på internationella kunder.

Vi fortsätter vår strategi att växa vår Omniaaffär utanför Sverige och Danmark genom partners och har genom egen rekrytering etablerat oss i Norge. Vi fortsätter att satsa vidare i DACHregionen och Kanada med gemensam marknadsbearbetning med våra partners. I Kanada har vi också rekryterat för att stärka vår egen leverans av NGOonline till biståndsorganisationer i Nordamerika. Närvaro ger kontaktytor som ökar antalet affärsmöjligheter och affärer.

Denna information är sådan information som Precio Fishbone AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning, MAR. Informationen lämnades, genom verkställande direktörens försorg, för offentliggörande den 6 maj 2021 klockan 8:00

Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser enligt Nasdaq First North Premier Growth Market Stockholms regelverk. Erik Penser Bank AB är även likviditetsgarant för bolagets B-aktie. [email protected] 08-463 83 00.

Christer Johansson, VD, 073-078 80 40

Precio Fishbone är ett konsult- och mjukvaruutvecklingsföretag med verksamhet i Borlänge, Göteborg, Örebro, Eskilstuna, Malmö, Stockholm, Västerås, Köpenhamn och Ho Chi Minh City i Vietnam. Företaget har också representationskontor i Düsseldorf, Oslo, London och Ottawa. Totalt är cirka 250 personer anställda i koncernen.


Om Precio Fishbone

Precio Fishbone är ett konsult- och systemutvecklingsföretag.

Webbplats
www.preciofishbone.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Precio Fishbone via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Premier Growth Market Kortnamn PRCO-B ISIN-kod SE0000141137 Certified Adviser Carnegie Investment Bank