Richard Berkling utsedd till ny verkställande direktör för PowerCell Sweden AB

Styrelsen för PowerCell Sweden AB har utsett Richard Berkling till nyverkställande direktör för PowerCell. Berkling, som idag är vd på CPAC Systems,tillträder senast vid årsskiftet och ersätter nuvarande vd Per Wassén. PerWassén kommer att bistå Berkling under en övergångsperiod men lämnar från ochmed idag rollen som vd. Under mellanperioden går bolagets vice vd och CFO, KarinNilsson, in som tillförordnad vd.

"Per har gjort ett enastående bra jobb först som ordförande och därefter som vdför PowerCell Sweden. Bolagets styrelse och våra aktieägare är tacksamma förhans insatser och de framgångar som bolaget skördat under hans ledarskap. Eftervårt intensiva samarbete med Bosch, inklusive en exklusiv licens för vår S3-plattform för fordonssegmentet, fokuserar vi nu på att stärka PowerCellsposition inom segmenten marina och stationära applikationer samt inom off-road.Richard har rätt profil för att skynda på den processen och ta bolaget tillnästa nivå", säger Magnus Jonsson, styrelseordförande för PowerCell Sweden AB.  

Per Wassén har jobbat på PowerCell Sweden AB sedan 2008 och var under perioden2008 till 2014 bolagets ordförande. Sedan 2014 har han varit bolagetsverkställande direktör."Utan Pers mycket goda insatser under en lång följd av år hade PowerCell aldrigvarit i den mycket gynnsamma position som bolaget befinner sig i idag", sägerPowerCells ordförande Magnus Jonsson. 

Richard Berkling, 47, jobbar idag som vd på CPAC Systems, ett bolag inomVolvokoncernen som specialiserat sig på avancerade elektroniskasäkerhetslösningar för applikationer inom marint och off-road-transporter.Berkling har haft en nyckelroll på bolaget och varit med och byggt det frångrunden. Under åren på CPAC har han skaffat sig en gedigen erfarenheten inomsåväl det marina segmentet som inom anläggningsmaskiner och material handling.Berkling har en mastersutbildning i ekonomi från Handelshögskolan i Göteborg. 

Under våren har PowerCell Sweden AB bland annat undertecknat enavsiktsförklaring med ABB PowerGrids avseende bränslecellsbaserade lösningar förstationär kraftgenerering och fått en order på ett megawattsystem från en avEuropas ledande skeppsbyggare. Bolaget har också sedan tidigare enavsiktsförklaring med Siemens Marine avseende gemensam utveckling avbränslecellsbaserade kraft- och framdrivningssystem för marina applikationer. 

"Jag är övertygad om att Richard med sin bakgrund inom såväl marint somanläggningsmaskiner och material handling kommer att kunna bidra till enfortsatt framgångsrik utveckling för bolaget", säger Per Wassén.

För mer information, vänligen kontakta:

Magnus Jonsson
Styrelseordförande, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 708 20 00 60
Email: [email protected] 

Denna information är insiderinformation som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 juli 2020 kl. 12.55 CET.

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell (http://www.powercell.se) grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected],telefon: 08-503 000 50.

Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission