PowerCell Sweden får order på MS-100 bränslecellssystem från University of Texas

PowerCell Sweden AB (publ) har fått en order på ett MS-100 bränslecellssystem från University of Texas, USA. Systemet skall användas i en bränslecellsbaserad lösning för stationär kraftgenerering som tagits fram ihop med Hitachi ABB Power Grids.
Systemet kommer att levereras i mitten av 2021.

Den bränslecellsbaserade lösningen skall tas i bruk av Texas Advanced Computing Center, TACC, vid universitetet i Texas, för att demonstrera hur förnybar vätgas kan användas för att minska utsläppen av koldioxid vid energiförbrukning. Lösningen kommer att bygga på ett MS-100 bränslecellssystem från PowerCell Sweden.

Den stationära kraftlösningen för TACC är det första konkreta projektet mellan PowerCell Sweden AB och Hitachi ABB Power Grids sedan de båda i juni förra året undertecknade ett samförståndsavtal avseende ett samarbete kring bränslecellsbaserade stationära kraftsystem.

"Tanken med vårt samarbete är att vi baserat på respektive verksamhets teknologier gemensamt skall ta fram avancerade och kundanpassade bränslecellsbaserade lösningar för stationär kraftgenerering. Att ihop med Hitachi ABB Power Grids nu få ta fram en sådan här lösning åt ett ledande amerikanskt universitet är ett positivt första steg", säger Andreas Bodén, försäljningschef för PowerCell Sweden.

"På Hitachi ABB Power Grids är vi fast beslutna att öka tempot på omställningen till en framtid med koldioxid-neutral energi. Bränslecellsteknologin kommer att vara ett naturligt inslag i det nya energilandskapet och den nya energistrukturen. Ordern från University of Texas visar hur bränslecellsbaserade stationära kraftlösningar bidrar till att generera energi för nästa generation av lärande," säger Thomas Einarsson, Marketing Manager för Hitachi ABB Power Grids verksamhet i Sverige.   

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Bodén

Marknads- och försäljningschef
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: andreas.boden@powercell.se

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission