PowerCell säljer innehav i Hyon och etablerar eget dotterbolag för satsning på den norska marknaden

PowerCell Sweden AB har sålt sitt innehav i det tidigare norska samriskbolaget Hyon AS för att istället etablerat ett eget helägt norskt dotterbolag. Etableringen av dotterbolaget är ett led i den ökade satsning på den norska marknaden som PowerCell tidigare kommunicerat.

Samriskbolaget Hyon grundades 2017 och har sedan dess ägts till lika delar av PowerCell, norska Hexagon samt norska Nel. Den utveckling som både PowerCell och den norska vätgasmarknaden genomgått sedan dess har gjort det mer intressant för PowerCell att adressera den norska marknaden i egen regi istället för via ett samriskbolag. I april i år meddelade PowerCell också sin intention att etablera en lokal närvaro på den norska marknaden och påbörja rekrytering av en senior säljperson. I december förra året meddelade PowerCell också att bolaget tecknat en avsiktsförklaring med norska Statkraft avseende ett samarbete inom energilösningar baserade på vätgas och bränsleceller.

Etableringen av det norska dotterbolaget sker bland annat med hjälp av den försäljningslikvid som bolaget erhållit till följd av försäljningen av Hyon till norska Saga Pure.

"Norge ligger långt framme inom vätgasområdet är därmed en intressant marknad för oss både för försäljning av våra produkter och för att utveckla och förbättra vårt erbjudande. Genom att etablera ett eget lokalt dotterbolag får vi betydligt bättre förutsättningar för detta och i ljuset av det är tajmingen för att sälja vår andel i Hyon synnerligen väl vald", säger Richard Berkling, vd för PowerCell Sweden AB. 

För mer information, vänligen kontakta:

Richard Berkling

VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: [email protected]

Om PowerCell Sweden AB (publ)

PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm. G&W Fondkommission är Certified Adviser, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission