Plexian utvecklar digital valuta för Edge

Fintechbolaget Plexian AB ("Plexian") tar nästa steg i utvecklingen av sin lojalitetsplattform Edge och har nu beslutat att utveckla en digital valuta för bästa möjliga lösning till alla användare.

Edge-plattformen använder transaktionsdata för att skapa verkligt relevanta kampanjer åt användarna. Edge gör kampanjerna tillgängliga via alla kanaler, både digitala och fysiska. Målsättningen är att över tid etablera ett heltäckande partnernätverk med anslutna butiker där användare ska kunna nyttja den cashback som erhålles vid transaktioner med Edge-kortet, och därigenom skapa största möjliga användarnytta.

Plexian kommer nu att etablera ett helägt dotterbolag vars fokus är att verka teknik- och projektutvecklande inom segmentet digital valuta. Huvudsyftet för dotterbolaget är etableringen av nya onlinebaserade betaltjänster baserat på digital valuta primärt för lojalitetsplattformar. Resultatet kommer att bli säkra, krypterade, snabba och skalbara betallösningar för Plexians klienter och partners såväl på den egna lojalitetsplattformen Edge som på white-label applikationer för externa klienters egna plattformar. Plexians avsikt med nyetableringen är att bli en leverantör inom det snabbt växande segmentet Stable Coins/Company coins distribuerade över virtuella privata betalnätverk för lojalitetsplattformar.

"Vi håller på att skapa en unik infrastruktur för lojalitetsprogram, där användaren får återbäring i digital valuta. Vi har märkt av intresset i dialoger med potentiella partners samtidigt som vi har identifierat den rätta modellen att göra det på och utvidgar därför nu vår strategi", kommenterar Staffan Mattson, VD på Plexian.

För ytterligare information kontakta:

Staffan Mattson, CEO, Plexian, [email protected]

Om Plexian
Plexian är ett FinTech bolag som grundades under 2017 med ett stort fokus på kunden baserat på affärsmöjligheter skapade genom open banking. Bolaget har utvecklat en transaktionsbaserad lojalitetsplattform - Edge - en försäljningsdrivande lojalitetsplattform som genererar erbjudanden åt kunder som använder det till plattformen hörande Visabetalkortet för sina betalningar. Den data som transaktionerna genererar används i Edge for att ge kunderna skräddarsydda erbjudanden som förbättrar den dagliga konsumtionen och ökar kundlojaliteten.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]