Plexian rekryterar CCO

FinTech bolaget Plexian har rekryterat Lina Andolf-Orup i rollen som CCO, Chief Commercial Officer.

Lina har en lång erfarenhet från ledande globala marknadsföringsroller inom techbranschen, från storföretag som Nokia och Microsoft, men även mindre start-ups. Närmast kommer hon från svenska biometribolaget Fingerprints som Global Head of Marketing r hon har byggt upp marknadsföringen och haft en tongivande position för företaget i stort. Framför allt har Lina haft fokus på nya strategiska segment såsom betalningar. Hon har bott och jobbat internationellt och har en gedigen kunskap inom både B2C och B2B. Med bred marknadsföringskompetens, strategiskt och kommersiellt perspektiv är Lina en stark ledare med ett utifrån-in tänk. Hon drivs av dynamiken mellan samarbete, partnerskap och innovativ teknik med hjärtat hos användaren.

"Lina representerar den kompletterande pusselbit som vi har sökt. Med Lina får vi en person som stärker vår förmåga att växa snabbt men strukturerat mot tydliga mål och utmanande ambitioner. Lina förstår vår affärsmodell och de möjligheter denna representerar samtidigt som hon ser styrkorna i den företagskultur vi vill etablera. Detta i kombination med den personlighet som Lina har gör att Plexians framtid nu ser ännu ljusare ut", säger Staffan Mattson, VD för Plexian.

"Betal- och finanssektorn håller på att transformeras och nya lagar har öppnat upp för fantastiska möjligheter i en bransch som verkligen behöver förändras. Jag har arbetat inom tech hela min karriär och brinner för att förenkla människors vardag med smarta digitala lösningar. Plexian har en skalbar affärsmodell och innovativa produkter kombinerat med en stor förståelse för både partners och konsumenters behov och beteenden. Det är mycket bra förutsättningar och potential för framtida framgång tror jag. Jag ser verkligen fram emot att börja på Plexian och bidra med min erfarenhet och fokus på att skapa värde med kunden och individen i centrum, i Sverige och internationellt", säger Lina.

Lina börjar hos oss den 1 april 2022.

För ytterligare information kontakta: Staffan Mattson, CEO, Plexian,[email protected]

Om Plexian
Plexian är ett Fintechbolag som grundades under 2017 med ett stort fokus på kunden baserat på affärsmöjligheter skapade genom open banking. Bolaget har utvecklat en transaktionsbaserad lojalitetsplattform - Edge - en försäljningsdrivande lojalitetsplattform som genererar erbjudanden åt kunder som använder det till plattformen hörande Visabetalkortet för sina betalningar. Den data som transaktionerna genererar används i Edge for att ge kunderna skräddarsydda erbjudanden som förbättrar den dagliga konsumtionen och ökar kundlojaliteten. Plexian AB är noterat på Nasdaq First North i Stockholm.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]