REGMAR

Plexian och Coop tar nästa steg

Coop Sverige och Plexian har efter att ha genomfört en gemensam förstudie bestämt att gå vidare i dialogen om det framtida samarbetet.

I juli 2021 ingick Plexian en avsiktsförklaring med Coop Sverige. Avsiktsförklaringen omfattade ett samarbete bolagen emellan för att integrera Edge-plattformen i Coops medlemsprogram som har över 3,7 miljoner medlemmar. Utvecklingsarbetet har i en gemensam förstudie sedan dess fokuserat på att förbereda Edge-plattformens integration med Coops medlemsprogram.

"Coop delar vår syn på kundnytta och ser potentialen i den lösning som vår plattform Edge representerar. Vi har samma målsättningar och ambitioner när det gäller att bygga ett modernt medlemsprogram som verkligen fyller sitt syfte. Detta i kombination med att medlemsprogrammet redan har över 3,7 miljoner medlemmar skapar en fantastisk möjlighet. Coop har redan idag ett väldigt starkt medlemsprogram och vi är därför stolta att få vara en del i vidareutvecklingen av något som kommer att bli ännu bättre.", kommenterar Staffan Mattson, VD på Plexian.

" Vårt mål är att fortsätta erbjuda det bästa medlemsprogrammet i Sverige och vi vill hitta en framtidssäker och innovativ lösning. De senaste månaderna har vi gjort en stor genomlysning av våra tekniska plattformar och förutsättningarna för ett samarbete, och det arbetet kommer fortsätta den närmaste tiden.", kommenterar Karin Friis, chef för avdelningen Lojalitet & Kampanj på Coop Sverige.

Denna information är information som Plexian AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 november 2021 kl. 16.45.

Bolagets Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB | 08-684 211 10 | [email protected]. Plexians aktie handlas sedan april 2021 på First North.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Staffan Mattson, VD Plexian AB (publ)
E-post: [email protected]

Om Plexian

Plexian är ett FinTech bolag som grundades 2017 med ett fokus på kunden baserat på möjligheter skapade genom "open banking". Plexians affärsmodell bygger på att konvertera redan existerande medlemmar hos partners med stora medlemsdatabaser, till användare av det egenutvecklade betalkortet Edge VISA. Kortet erbjuds i både virtuell och fysisk form och möjliggör datainsamling baserad på äkta transaktionsdata. För att maximera aktiveringen av betalfunktionen har Plexian överenskommelser med merchants om att erbjuda specifika erbjudanden kopplat till Edge.


Om Plexian

Prenumerera

Få löpande information från Plexian via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn PLEX ISIN-kod SE0015659941 Certified Adviser Eminova Fondkomission

IR-Kontakt

Johan Möllerström CEO [email protected]