Verksamhetsuppdatering 2021

Bästa aktieägare,

Petrosibir meddelar färdigställandet av det omfattande 2D och 3D seismiska datainsamlingsprogrammet, som täcker alla bolagets licenser i Basjkirien, samt följande sammanfattning av de viktigaste händelserna under 2021.

Mot slutet av 2020 inledde Petrosibir borrningarna av två prospekteringsbrunnar på Suyanovskoye licensen. Den första brunnen blev mycket lyckad, kommersiella flöden samt ett nytt oljefält, Yanbayskoye med 9,7 miljoner fat olja i registrerade C1 + C2 reserver. I den andra brunnen, som färdigställdes mot slutet av första kvartalet 2021, påträffades olja men dessvärre inga kommersiella flöden.

Tack vare det lokala teamet i Ufa kunde den första brunnen, Yanbayskaya-1, sättas i produktion mycket snabbt efter färdigställande. Produktion inleddes i juni 2021, mindre än två månader efter att testproduktionen avslutats. För närvarande förefaller någon form av skada föreligga i reservoaren nära brunnen. Bolaget har därför beslutat genomföra en fracking av brunnen, som avser att öka produktionen, och kommer inom kort välja vilken leverantör som ska utföra detta. Arbetet planeras genomföras under 2022.

I juli inleddes komplexa 2D och 3D seismiska undersökningar på bolagets tre licensområden. Undersökningarna är delvis finansierade av bolagets JV-partner på Suyanovskoye. Datainsamlingen har nyligen avslutats och bearbetning och tolkning av data pågår. De preliminära resultaten förväntas under första kvartalet 2022 och de slutliga resultaten förväntas presenteras i slutet av andra eller i början av tredje kvartalet 2022. Bolaget ser fram mot resultaten av de seismiska undersökningarna som kommer hjälpa bolaget att optimera fortsatt utveckling av de existerande oljefälten och också till en bättre förståelse av de fulla prospekteringspotentialerna på Aysky och Suyanovskoye.

I takt med att efterfrågan och priser har återhämtat sig har branschen visat på god tillväxt som förväntas fortsätta under 2022. Brentpriset på olja har stigit från 50$ i början av året till den nuvarande nivån på dryga 70$. Marknadens generella syn är att efterfrågan på energi kommer vara fortsatt hög under överskådlig tid och att även priserna fortsatt kommer att vara höga. Detta hjälper till att locka tillbaka investerare till branschen och Petrosibir har redan noterat en viss återuppväckt M&A-aktivitet.

Pavel Tetyakov, VD i Petrosibir kommenterar:

"2021 var ett framgångsrikt år med ett färdigställt prospekteringsprogram, ett nytt oljefält i produktion samt ytterligare upptäckta möjligheter. Teamet är fortsatt fokuserat på att verksamheten ska växa och öka aktieägarvärdet. Jag vill passa på att önska alla en God Jul och ett Gott Nytt År!"

För mer information, vänligen kontakta:

Pavel Tetyakov, Verkställande direktör, +46 8 407 1850
[email protected]

Gunnar Danielsson, vice VD och CFO, +46 70 738 0585
[email protected]

www.petrosibir.com

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.


Om Petrosibir

Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland.

Webbplats
petrosibir.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Petrosibir via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn PSIB-B ISIN-kod SE0000514572