Kallelse till årsstämma i Petrosibir AB (publ)

Aktieägarna i Petrosibir AB (publ) (nedan "bolaget") kallas till årsstämma den 16 juni 2021 kl. 10.00 på Nybrogatan Business Center, Nybrogatan 34 i Stockholm.

Allmänt om stämman
På grund av COVID-19 och fortsatta reserestriktioner är det osäkert vilka eller hur många ur styrelse och företagsledning som kommer att kunna närvara personligen eller via länk på årsstämman. Vissa ur styrelse och ledning kommer delta via länk. Stämman kommer att hållas kort och den sedvanliga presentationen och frågestunden kommer att begränsas. Petrosibir uppmanar aktieägare att följa myndigheternas rekommendationer. Deltagare som uppvisar sjukdomssymptom eller ingår i riskgrupper uppmanas särskilt att inte delta i stämman. Förtäring eller dryck kommer inte att erbjudas.

Anmälan och rätt att delta
Rätt att delta i årsstämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken avseende förhållandena den 8 juni 2021, dels senast den 8 juni 2021 till bolaget anmält sin avsikt att delta i bolagsstämman.

Anmälan kan göras per post till Petrosibir AB, Box 5216, 102 45 Stockholm eller per e-post till [email protected]. Vid anmälan uppges namn, person-/organisationsnummer, adress, telefonnummer dagtid samt aktieinnehav. Behörighetshandlingar, såsom fullmakter och registreringsbevis, bör i förekommande fall insändas till bolaget före årsstämman. Aktieägare som önskar medföra ett eller två biträden kan göra anmälan härom inom den tid och på det sätt som angivits ovan. Fullmaktsformulär tillhandahålls på www.petrosibir.com.

Aktieägare med förvaltarregistrerade aktier måste hos förvaltaren i god tid före den 8 juni 2021 begära tillfällig omregistrering (rösträttsregistrering) av aktierna för att kunna delta i årsstämman.

Förslag till dagordning

1. Stämmans öppnande
2. Val av ordförande vid stämman
3. Upprättande och godkännande av röstlängd
4. Val av en eller två protokolljusterare
5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad
6. Godkännande av dagordningen
7. Föredragning av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse.
8. Beslut om
a) fastställande av resultat- och balansräkning samt koncernresultat- och koncernbalansräkning
b) dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen
c) ansvarsfrihet för styrelseledamöterna och verkställande direktören
9. Bestämmande av antalet styrelseledamöter och revisorer och eventuella revisorssuppleanter
10. Fastställande av arvoden till styrelsen och revisorerna
11. Upplysning om styrelsekandidaters uppdrag i andra företag, val av styrelseledamöter samt val av revisor och eventuell revisorssuppleant
12. Årsstämmans avslutande

Årsstämmans ordförande (p. 2)
Det föreslås att advokaten Nejra Poljo väljs till ordförande vid årsstämman.

Disposition av bolagets resultat (p. 8 b)
Styrelsen föreslår att vinstutdelning för räkenskapsåret 2020 inte lämnas.

Val av styrelseledamöter, styrelseordförande, revisor samt arvoden (p. 9-11)
Aktieägare motsvarande cirka 26% av kapitalet och 29% av rösterna föreslår att styrelsen ska bestå av fem ordinarie ledamöter utan suppleanter och att samtliga nuvarande styrelseledamöter, dvs Timofei Kotenev (ordförande), Maxim Korobov, Andreas Norman, David Sturt samt Gunnar Danielsson väljs om. Timofei Kotenev föreslås omväljas till styrelseordförande.

Aktieägare motsvarande cirka 26% av kapitalet och 29% av rösterna föreslår att styrelsearvode ska utgå med 180 000 kronor till styrelseordförande och med 120 000 till envar av övriga ledamöter som inte är anställda i bolaget. Föreslagna arvoden är oförändrade jämfört med föregående år.

Aktieägare motsvarande cirka 26% av kapitalet och 29% av rösterna föreslår att bolaget ska ha en revisor utan revisorssuppleant. WINTHERS Revisionsbyrå AB föreslås väljas till revisor. Om WINTHERS Revisionsbyrå AB väljs till bolagets revisor har revisionsbolaget meddelat att auktoriserade revisorn Ragnar Santesson kommer att vara huvudansvarig revisor.

Revisorerna föreslås erhålla arvode enligt godkänd räkning.

Övrigt
Bolaget har för närvarande 29 773 862 aktier registrerade hos Bolagsverket, varav 761 900 aktier av serie A (10 röster/aktie) och 29 011 962 aktier av serie B (1 röst/aktie). Antalet röster uppgår till 36 630 962.

Bolagets årsredovisning för 2020 kommer att offentliggöras senast den 26 maj 2021 och finnas tillgänglig hos bolaget samt på bolagets hemsida. Styrelsens fullständiga förslag till beslut, i den mån sådana finns, och övriga handlingar inför årsstämman hålls tillgängliga hos bolaget (se adress ovan) senast från den 26 maj 2021 samt översänds kostnadsfritt i kopia till de aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Handlingarna kommer under samma tid även att finnas på www.petrosibir.com samt framläggas på årsstämman.

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för bolaget, lämna upplysningar om dels förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, dels förhållanden som kan inverka på bedömningen av bolagets eller dotterföretags ekonomiska situation, dels bolagets förhållande till annat koncernföretag.

Stockholm i maj 2021
Petrosibir AB (publ)
Styrelsen

För mer information, vänligen kontakta:
Pavel Tetyakov, verkställande direktör, +46 8 407 1850

Gunnar Danielsson, vice VD och CFO, +46 70 738 0585

Petrosibir AB, tel +46 8 407 1850
www.petrosibir.com

Fakta om Petrosibir
Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland. Bolaget äger licenser i de ryska delrepublikerna Basjkirien och Komi. Petrosibirs olje- och gasreserver av kategorin 2P uppgår till 35 miljoner fat oljeekvivalenter. Petrosibirs B-aktie handlas på OTC-listan hos beQuoted med kortnamnet PSIB-B.


Om Petrosibir

Petrosibir är ett svenskt bolag med inriktning på prospektering och utvinning av olja och gas i Ryssland.

Webbplats
petrosibir.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Petrosibir via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn PSIB-B ISIN-kod SE0000514572