Peckas naturodlingar bildar nytt dotterbolag för unikt styrsystem

Peckas naturodlingar utvecklar ett intelligent styrsystem för kretsloppsodling och placerar nu detta i ett nybildat dotterbolag, Peckas Solutions AB.

-Vi har flera anställda som jobbar med detta nu och vi har beslutat att placera detta i ett eget bolag eftersom det är teknikutveckling och skiljer sig avsevärt från verksamheten där vi är matproducent. Säger Elena, VD på Peckas Naturodlingar AB.
Bolaget arbetar för att placera sin kunskap i en system som kan licensieras tillsammans med service och supportavtal. Det skapar nya intäktskällor för Peckas Naturodlingar och hjälper bolaget att snabbare kunna förse världen med en mer hållbar och miljövänlig odling av fisk och grönsaker. Idag saknas system på marknaden som på ett bra sätt optimerar kretsloppsodlingars lönsamhet och produktion.
-Vi jobbar med en unik intelligent lösning som vi tror kommer att överraska och kan ha en långt större användningsområde än kretsloppsodling, säger Hugo Wikström, grundare av Peckas Naturodlingar.
-Vi fortsätter att stärka vår särställning som ledande inom kretsloppsodling och vi vill bli den partner man vänder sig till när man vill odla i kretslopp, säger Elena.

2018-11-09

För mer information, vänligen kontakta:
Elena Petukhovskaya, VD
Telefon: 076 843 22 04
E-post: [email protected] 

Om Peckas Naturodlingar AB

Peckas Naturodlingar har utvecklat ett unikt system för kretsloppsodling av tomater och regnbågslax. Fiskarna ger näring till tomaterna som i sin tur renar vattnet som går tillbaka till fiskarna - allt tas med andra ord tillvara på ett naturligt sätt. Systemet har utvecklats under 20 år med goda resultat. Nu växlar Peckas Naturodlingar upp konceptet till ett fullskaleprojekt för att försörja en medveten marknad med premiumtomater och regnbåge. Resultatet blir hållbar, klimatsmart och giftfri mat för framtiden.

Peckas Naturodlingar AB är noterat på NGM Nordic MTF under kortnamnet PEKA MTF B. Bolagets mentor är Eminova Fondkommission AB, +46 8-684 211 00.

Högupplösta bilder, filmer, illustrationer: www.peckas.se/ir/pressmaterial 

Fria att använda i artiklar om Peckas Naturodlingar


Om Agtira

Prenumerera

Få löpande information från Agtira via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn AGTIRA-B ISIN-kod SE0008588354 Certified Adviser Partner Fondkommission AB