Marknadsledande kretsloppsodlare tar fram två nya premiumprodukter tillsammans med SM-vinnare i Mathantverk

Peckas Naturodlingar som har Europas största kretsloppsodling - är stolta att ingå ett samarbete med Gårdsbutiken i Nordingrå och tillsammans ta fram två nya premiumprodukter i form av en röd och en grön marmelad. Gårdsbutiken vann senast Silver i SM för Mathantverk och deras restaurang är rekommenderad i White Guide.

- Gårdsbutiken är otroligt duktiga på att förädla och arbeta med lokala produkter och deras tänk ligger helt i linje med vårt, säger Carina Åberg, Marknadschef på Peckas Naturodlingar.

Det första steget i samarbetet i vad som förhoppningsvis kommer resulterade i en serie produkter - blir att ta fram två marmelader som kommer att säljas genom både Peckas och Gårdsbutikens distributörer, främst i Norrland men även under mässor och marknader såsom julmarknader och FORMEX i Stockholm. Första försäljningen blir på julmarknaden i Bönhamn den 8 december och sedan på Murberget i Härnösand den 16 december.

2018-12-05

För mer information, vänligen kontakta:
Elena Petukhovskaya, VD
Telefon: 076 843 22 04
E-post: [email protected] 

Om Peckas Naturodlingar AB
Peckas Naturodlingar har utvecklat ett unikt system för kretsloppsodling av tomater och regnbågslax. Fiskarna ger näring till tomaterna som i sin tur renar vattnet som går tillbaka till fiskarna - allt tas med andra ord tillvara på ett naturligt sätt. Systemet har utvecklats under 20 år med goda resultat. Nu växlar Peckas Naturodlingar upp konceptet till ett fullskaleprojekt för att försörja en medveten marknad med premiumtomater och regnbågslax. Resultatet blir hållbar, klimatsmart och giftfri mat för framtiden.


Om Agtira

Prenumerera

Få löpande information från Agtira via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn AGTIRA-B ISIN-kod SE0008588354 Certified Adviser Partner Fondkommission AB